Secondary menu


Kiemelt cikkek

Kutyakiállítást rendeznek Nyíregyházán

A TESE (Tiszántúli Ebtenyésztők Sportegyesülete) Országos  CAC-Kutyakiállítást rendez minden fajta részére (Fajtanélküli, El nem ismert és Hobbi Kategória is!) Nyíregyházán 2018. április 22 - én, vasárnap a Guido Lovasparkban.

Rekordkísérletre készülnek a nyíregyházi menhelyen

Az Állatbarát Alapítvány 2018.április 8-án, vasárnap rekordot szeretne dönteni - már ami a kutyák sétáltatását illeti. 10-15 óra között várnak minden állatbarátot a Csatorna u. 2.szám alatti menhelyen. Szép időt jósolnak, döntsük meg a korábbi rekordot!

Fülöp kutya megkínzói súlyosabb büntetést kaptak másodfokon

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. április 6-án 8-8 hónap börtönbüntetésre súlyosbította a B. A. és társa vádlottakkal szemben állatkínzás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 4-4 hónap fogházbüntetést. Az elsőfokú ítéletet egyebekben helybenhagyta a másodfokú bíróság.

Megjelent a Képmás Zenekar harmadik klipje

A klip ötlete egy baráti borozgatás alkalmával merült fel, és már régóta tervezgették.  Ez lírai, szerelmes dal, amelynek képeit Nyíregyházán és Bodrogkeresztúron forgatták, Kondás Kristóf a rendező segédletével. Újabb mérföldkőhöz érkezett a nyíregyházi Képmás zenekar pályafutása, hiszen bemutatták legújabb videóklipjüket, amely a MINDEN MIT ELLOPTÁL című dalból készült.

Csillagvirág-számlálás a Sóstói erdőben

Sokadik nekifutásra végre tényleg beköszöntött a tavasz. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a nyíregyházi Sóstói-erdőben újra nyílik védett növényritkaságunk, a ligeti csillagvirág. 2018. április 2-án, húsvét hétfőn 15:00-kor az E-misszió Egyesület ismét várja az erdő barátait a csillagvirág állomány megszámlálására. Találkozó a Tölgyes Csárda előtt, ahonnan gyalog közelítik meg a csillagvirág lelőhelyét.

Piacok húsvéti nyitva tartása és parkolási rend Nyíregyházán

A NYÍRVV Nonprofit Kft. tájékoztatja a Tisztelt Vásárlókat, hogy a Búza téri Piaccsarnok, valamint az Örökösföldi piac március 30-án (péntek) és 31-én (szombat) nyitva tart, április 1-én ( vasárnap) és 2-án (hétfő) ZÁRVA lesz.
 


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Értékműhely - Közösségi tanulással az esélyteremtésért

Értékműhely - Közösségi tanulással az esélyteremtésért Lezárult a Mustárház és a dm Kft.  „Értékműhely – Közösségi tanulással az esélyteremtésért” című projektje, amely a Nyíregyházi Családok Átmeneti Otthona lakóival és a Mustárház önkénteseivel közösen valósult meg az elmúlt hónapokban.

 

 

Látva tanulni, tanulva látni! – mottónk összegzi annak a segítő környezetnek a megteremtését, melyben középiskolás fiatalok részvételével valósult meg a Nyíregyházi Családok Átmeneti Otthonában élők esélyteremtése.

A projekt célja a hátrányos helyzetű, perifériára szorult családok lehetőségeinek bővítése saját értékeik felkutatása, elismerése révén. Szervezetünk az Oltalom Szeretetszolgálattal együttműködésben a Nyíregyházi Családok Átmeneti Otthona lakóinak kívánt közösségi élményeket nyújtani.

Értékműhely - Közösségi tanulással az esélyteremtésért

A projekt kettős szükségletre reflektált. Egyrészt segítette a hátrányos helyzetű családok tagjainak integrációját, önismereti fejlődését, kompetenciafejlesztését, társas együttműködését. Másrészt a segítő folyamat megvalósításába helyi fiatalokat vontunk be, akik az egyéni életutak megismerése által láttak rá társadalmi problémákra, majd támogató közösséget formálva hozzájárultak a családok lehetőségeinek feltárásához, esélyteremtéséhez.

Értékműhely - Közösségi tanulással az esélyteremtésért

A nehéz sorsú egyének, családok a legtöbb esetben a társadalmon kívüliként élik meg mindennapjaikat, így az integrációnak, a társadalomba való visszailleszkedésnek kiemelt jelentősége van. A projekt során az érintettek önfejlesztését támogató közösséget hoztak létre, melyben a nem-formális eszközökkel megvalósuló tudásbővítés és a társas, közösségi élmények megélése játszotta a főszerepet.

A tudásbővítéshez, közösségi programokhoz kapcsolódó tevékenységek egyszerre járultak hozzá a középiskolás korosztály érzékenyítéséhez és a perifériára szorult családok helyzetének javításához.

Értékműhely - Közösségi tanulással az esélyteremtésért

A projekt során a fiatalok érzékenyítő előadásokon vettek részt, majd az otthonban élőkkel közösen kézműves foglakozásokat, sportprogramokat szerveztek, de volt közös főzés, táncház és Mikulás-járás is a kicsiknek.

A projekt tevékenységei elősegítették, hogy a hátrányos helyzetű családok felismerjék saját magukban az értéket, így támogatva a kitörés lehetőségét számukra. A közösségi élmények pedig elősegítették az érintett családok egyéni és társas készségeinek fejlődését.

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut