Secondary menu


Kiemelt cikkek

Fülöp kutya megkínzói letöltendő fogházbüntetést kaptak

A nagycserkeszi Fülöp kutya megkínzóinak tárgyalása 2017. november 29-én folytatódott a Nyíregyházi Járásbíróságon (Bocskai út 2.) . Az állatvédők ezúttal is békés demonstációval, "Börtönt az állatkínzóknak!" felirató molinókkal fejezték ki az épület előtt, hogy elutasítják az állatkínzás minden formáját, és szükségesnek tartják az ezért járó büntetés szigorítását!

A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület Cipődobozos akciója

A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület tagjai- együtt működve a Baptista Szeretetszolgálattal- idén is  várják a nyíregyháziak adományait, az elmúlt 10 évhez hasonlóan a város karácsonyfája alatt, a Kossuth téren.

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra Kisvárdán, Mátészalkán és Nyíregyházán is fogadták az együttérzés jelképévé vált Hajléktalan Jézus szobrot. A kanadai művész alkotását a történelmi egyházak, városvezetők, gyermekek, hajléktalan emberek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjai köszöntötték. Egy hét alatt több ezer ember találkozott a szobor üzenetével: forduljunk együttérző szeretettel elesett embertársaink felé.

Kalocsai László festménykiállítása

Kalocsai László festménykiállítása Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait KALOCSAI LÁSZLÓ festménykiállításának megnyitójára.

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra Kisvárdán a Szent Péter és Pál Nagytemplom előtt helyezték el két napra a Hajléktalan Jézus szobrot november 20-án. Az együttérzés jelképévé vált alkotást ökumenikus imádsággal és gyertyagyújtással fogadták.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle Az immár hagyományosan a NYÍRI AFK Egyesület által minden páratlan évben megrendezésre kerülő megyei (amatőr és független) filmes szemle idén újból sok sikert hozott.


Galériák

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

Lezárult a Mustárház és az Új Európa Alapítvány "Segítve tanuljunk, segítve tapasztaljunk II!" projektje

Lezárult a Mustárház és az Új Európa Alapítvány "Segítve tanuljunk, segítve tapasztaljunk II!" projektje Lezárult a Mustárház és az Új Európa Alapítvány KÖSZ! programjának „Segítve tanuljunk, segítve tapasztaljunk II! ” című projektje, amelyet második alkalommal szerveztek meg 2017-ben. Ezúttal is az iskolai közösségi szolgálat keretein belül az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium fiataljai vettek részt a projektben. Szakmai segítséget az Oltalom Szeretetszolgálat és a Periféria Egyesület szakemberei nyújtottak.

 

 

A projekt előzménye: Nyíregyháza városában is sokan vannak olyanok, akik nehéz helyzetükből adódóan elveszítették biztos megélhetésüket, lakhatásukat, így arra kényszerültek, hogy az utcán éljék mindennapjaikat. Ezért a Mustárház fontos feladatának tekintette azt, hogy a városban lakó és tanuló diákok megismerkedjenek egy olyan területtel, ami nem biztos, hogy a fiatalok hétköznapjaikban is jelen van. A hajléktalanokon való segítés célja, hogy érzékenyebbé váljanak embertársaik iránt a fiatalok, fejlődjön empatikus készségük, ismerjék meg önmaguk és társaik szociális hozzáállását a témához. A projekt célja a hajléktalansággal kapcsolatos előítéletek lebontása, valamint a közösségi gyűjtésnek, mint forrásteremtésnek és szolidaritási gyakorlatnak a tesztelése a szociális ellátásban.

Lezárult a Mustárház és az Új Európa Alapítvány "Segítve tanuljunk, segítve tapasztaljunk II!" projektje

A projekt első lépése volt, hogy a fiatalok megfelelő felkészítő érzékenyítő előadásokon vehettek részt, melynek keretein belül megismerkedhettek az intézményesített keretek között működő hajléktalan segítéssel. A pályázat során elnyert összeg lehetőséget biztosított arra, hogy olyan dolgokat lehetett megvásárolni, amivel a nehéz helyzetben élők mindennapi élethelyzetét könnyítethettük meg, mint például tisztálkodó szerek, tartós élelmiszerek beszerzése, a krízis időszakban pedig meleg ital biztosítása. A megvásárolt élelem eljuttatása és az átadása során is jelen voltak az iskolai közösségi szolgálat fiataljai, akik azáltal, hogy segíthettek, néhány szó erejéig megállhattak egy percre ezekkel az emberekkel beszélgetni és megismerhették élettörténetüket, sorsukat.

Lezárult a Mustárház és az Új Európa Alapítvány "Segítve tanuljunk, segítve tapasztaljunk II!" projektje

A projekt részét képezte, hogy a fiatalok ruhagyűjtési akciót is szerveztek, az összegyűlt ruhákat pedig eljuttatták a támogató szervezetekhez, akiknek segítségével jutott el az adomány a megfelelő helyre a megfelelő személyekhez. Fontosnak tartottuk, hogy a fiatalok azokat a tapasztalatokat, hatásokat és érzéseket, amiket a projekt ideje alatt szereztek meg tudják beszélni szakemberekkel, elmondhassák, hogy milyen érzés volt segíteni, mit váltottak ki belőlük ezek az emberek és mennyire tartják szükségesnek, hogy ezzel a problémával később is foglalkozzanak.

A program elsődleges célja, hogy utcán élő hajléktalan embereken segítsenek a fiatalok, különböző módon, különböző eszközökkel, másodlagos cél pedig, hogy a fiatalok saját korcsoportjukban is tudatosítsák, hogy ez egy élő, létező probléma, ami az ő segítségükkel, ha nem is orvosolható, de olyan segítséget tudnak nyújtani, amivel fejlődhet empatikus készségük és érzékenyebbé tudnak válni mind embertársaikkal, mind a társadalmi problémák felé.

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut