Secondary menu


Kiemelt cikkek

Kutyakiállítást rendeznek Nyíregyházán

A TESE (Tiszántúli Ebtenyésztők Sportegyesülete) Országos  CAC-Kutyakiállítást rendez minden fajta részére (Fajtanélküli, El nem ismert és Hobbi Kategória is!) Nyíregyházán 2018. április 22 - én, vasárnap a Guido Lovasparkban.

Rekordkísérletre készülnek a nyíregyházi menhelyen

Az Állatbarát Alapítvány 2018.április 8-án, vasárnap rekordot szeretne dönteni - már ami a kutyák sétáltatását illeti. 10-15 óra között várnak minden állatbarátot a Csatorna u. 2.szám alatti menhelyen. Szép időt jósolnak, döntsük meg a korábbi rekordot!

Fülöp kutya megkínzói súlyosabb büntetést kaptak másodfokon

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. április 6-án 8-8 hónap börtönbüntetésre súlyosbította a B. A. és társa vádlottakkal szemben állatkínzás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 4-4 hónap fogházbüntetést. Az elsőfokú ítéletet egyebekben helybenhagyta a másodfokú bíróság.

Megjelent a Képmás Zenekar harmadik klipje

A klip ötlete egy baráti borozgatás alkalmával merült fel, és már régóta tervezgették.  Ez lírai, szerelmes dal, amelynek képeit Nyíregyházán és Bodrogkeresztúron forgatták, Kondás Kristóf a rendező segédletével. Újabb mérföldkőhöz érkezett a nyíregyházi Képmás zenekar pályafutása, hiszen bemutatták legújabb videóklipjüket, amely a MINDEN MIT ELLOPTÁL című dalból készült.

Csillagvirág-számlálás a Sóstói erdőben

Sokadik nekifutásra végre tényleg beköszöntött a tavasz. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a nyíregyházi Sóstói-erdőben újra nyílik védett növényritkaságunk, a ligeti csillagvirág. 2018. április 2-án, húsvét hétfőn 15:00-kor az E-misszió Egyesület ismét várja az erdő barátait a csillagvirág állomány megszámlálására. Találkozó a Tölgyes Csárda előtt, ahonnan gyalog közelítik meg a csillagvirág lelőhelyét.

Piacok húsvéti nyitva tartása és parkolási rend Nyíregyházán

A NYÍRVV Nonprofit Kft. tájékoztatja a Tisztelt Vásárlókat, hogy a Búza téri Piaccsarnok, valamint az Örökösföldi piac március 30-án (péntek) és 31-én (szombat) nyitva tart, április 1-én ( vasárnap) és 2-án (hétfő) ZÁRVA lesz.
 


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

EFOP nyitókonferencia az ifjúsági szolgáltatásokról

 A Kulturális Életért Közhasznú Egyesület (Mustárház IITI) szakmai konferenciát rendez a „Humánszolgáltatások fejlesztése az ifjúságszakmai szervezeteknél; a felkereső munka lehetőségei a fiatalok bevonására” című projekt keretein belül január 17-18- án (szerda-csütörtök). A rendezvényre várják a civil szervezetek képviselőit, ifjúság szakmában tevékenykedő szakembereket.

 

 

A kétnapos programot megnyitja Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere. Az első nap folyamán külhoni (Románia, Ausztria, Szerbia), valamint nyíregyházi és hazai ifjúsági szektorban dolgozó szakemberek, előadásait hallgathatják a részvevők.

A második nap World cafe típusú pódiumbeszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők a külhoni szakemberekkel.

 

Programterv:
Helyszín: Nyíregyháza, Korona Hotel nagyterem
Január 17., szerda:
9.30-10.00: Regisztráció
10.00-10.20: Megnyitó, köszöntők. Dr Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV
Alpolgármestere
10.20-11.00: Transznacionális együttműködés, a projekt ismertetése (Dombóvári
Gábor egyesületi elnök, Fazekas Anna kutatásvezető)
11.00-11.30: A magyarországi ifjúsági szolgáltatások kialakulása, rendszere,
helyzete (Kósa András Csaba, az Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetségének
elnöke)
11.30-12.00: Ifjúsági szolgáltatások Romániában (Őri-Pákay Franciska, a Szatmári
Fiatalokért Kulturális Egyesület alelnöke, Kozma István, a Csík Területi Ifjúsági
Tanács volt elnöke)
12.00-12.15: kérdések
12.30-13.30: svédasztalos ebéd
14.00-14.30: Ifjúsági szolgáltatások Ausztriában (Kelemen László, az alsóőri
közösségi ház vezetője)
14.30-15.00: Szerbiai ifjúsági szolgáltatások (Mikusák István, az adai IFIX szakmai
vezetője)
15.00-16.00: szekció munka (közösségi tér- ifjúsági ház, felkereső ifjúsági munka)
16.00-16.30: szekciók beszámolói
16.45-17.00: kérdések

Január 18., csütörtök:
Helyszín: Mustárház
10.00-12.00: World cafe típusú pódiumbeszélgetés a külhoni szakemberekkel
12.30-13.30: ebéd

A projekt első évéről röviden
Projektünkben olyan ifjúsági szolgáltatók kívánnak szakmailag fejlődnek, akik hazájukban mind ifjúsági házat működtetnek, fiatalokkal foglalkoznak, képeznek, értük tevékenykednek. Azt szeretnénk közösen elérni, hogy egyrészt egymástól jó gyakorlatokat, módszereket tudjunk átvenni, ezeket kiegészítve nagyobb tapasztalattal rendelkező szakértőktől újabb jó gyakorlatokat, módszereket megtanulni, átvenni, majd mindezeket a magyarországi szakemberek részére továbbadni.

Programunk első részérében áttekintjük, és minden résztvevő számára egyértelműsítjük, hogy mit szeretnénk elvégezni. Ezt követően egy ifjúsági konferenciát szervezünk meg, melyen a szakma, a fiatalokkal foglalkozó szervezetek részére mutatjuk meg az ifjúsági információszolgáltatás területét, fontosságát, kihívásait, egyúttal a résztvevők is bemutatják saját ifjúságügyi helyzetüket. A projekt következő szakaszában Magyarországon és Romániában legalább 100-100 fős kutatást végzünk el a területhez, illetve a témakörhöz kapcsolódóan.

A kutatást és annak eredményeit követően egy előre meghatározott tematika szerint műhelyeket tartunk a partnerek és magyar szakemberek bevonásával, illetve releváns szakértőket az Európai Unió országaiból. A konferenciát követően egy olyan műhelyt szervezünk meg, melyen részleteiben is átbeszéljük a partnerekkel az egyes műhelyeket, tanulmányutakat, egyúttal közösen határozzuk meg az egyes műhelyek találkozók részleteit is.

A projekt következő szakaszában műhelyeket és tanulmányutakat szervezünk meg, egymásra épülve. A 4 napos műhelyek között tanulmányutakra is megyünk. A projekt első részének a végén ismételten tartunk egy szakmai konferenciát a disszeminálás és információátadás jegyében, valamint még a projektszakasz közben elkészítjük az első év tapasztalatait összegző módszertani kiadványunkat, melyet nyomdai úton is kiadunk, illetve online formában elérhetővé teszünk mindenki számára. A projekt első teljes évének végén 25 magyar szakember részére tréninget tartunk és a megszerzett tudásunkat, tapasztalatainkat közvetlenül is a magyar ifjúsági szakma részére átadjuk.

 

Main menu

story | by Dr. Radut