Secondary menu


Kiemelt cikkek

Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2018

 Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2016 A PegazusTv Média és Oktató Kft pályázatot hirdet a Pegazus Könyvek Antológia 2018 címmel. Az immár negyedik alkalommal megjelenő antológiasorozat mottója: „Mindenkinek adj egy esélyt! A produktum és az alkotója legyen a meghatározó.”

A Móricz Zsigmond Könyvtár Kölcsey Szavalóversenyének felhívása

Szavalóversenyt rendeznek 2018. január. 25. (csütörtök) 10 órától középiskolai tanulók részére a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban Igazi különlegesség, dingó született a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak itt látható kölyök most 7 hetes, így állatorvosi vizsgálatokon esett át. A 3 éve cseh állatkertből érkezett anya állat, 63 napnyi vemhesség után hozta világra egy kotorékban kicsinyét. A szuka kölyök az első hónapot az anya által vájt búvóhelyen töltötte, ám most 7 hetes korában már előmerészkedik rejtekéből s előszeretettel mászkál szülei után a kifutóban.

Karácsonyfagyűjtő akcióval indul a 2018. Nyíregyházán

A Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018. január 8. és január 20. között karácsonyfagyűjtő akciót szervez. Az akció két hete alatt minden egyes - Korányi F. u. 3., valamint Kerék u. 1. sz. alatti Hulladékudvarokba – beszállított karácsonyfáért sorsjegyet kapnak a résztvevők, amivel sorsoláson vesznek részt, és ajándékokat nyerhetnek.

Jaguár ikrek születtek 2017. végén a Nyíregyházi Állatparkban

Első látásra igazán meglepő, hogy a 103 napnyi vemhesség után világra jött jaguár testvérpár egyik tagja sárga, míg a másik fekete bundával született. A magyarázat azonban egyszerű; A jaguár, mely az Újvilág egyedüli nagymacskája, több színváltozatban létezik, a gyakoribb sárga szőrű, fekete foltos egyedek mellett, melanisztikus, azaz fekete példányok is előfordulnak. 

20 év, 400 ezer km Garai Zoltán nyomdokában

20 év, 400 ezer km Garai Zoltán nyomdokában A karácsonyi ünnepek előtt a kerékpáros évadzáró, értékelő rendezvényünkön, beszámoltunk a 2017- es év történéseiről. Számba vettük merre is gurultunk ebben az évben.


Galériák

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

EFOP nyitókonferencia az ifjúsági szolgáltatásokról

 A Kulturális Életért Közhasznú Egyesület (Mustárház IITI) szakmai konferenciát rendez a „Humánszolgáltatások fejlesztése az ifjúságszakmai szervezeteknél; a felkereső munka lehetőségei a fiatalok bevonására” című projekt keretein belül január 17-18- án (szerda-csütörtök). A rendezvényre várják a civil szervezetek képviselőit, ifjúság szakmában tevékenykedő szakembereket.

 

 

A kétnapos programot megnyitja Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere. Az első nap folyamán külhoni (Románia, Ausztria, Szerbia), valamint nyíregyházi és hazai ifjúsági szektorban dolgozó szakemberek, előadásait hallgathatják a részvevők.

A második nap World cafe típusú pódiumbeszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők a külhoni szakemberekkel.

 

Programterv:
Helyszín: Nyíregyháza, Korona Hotel nagyterem
Január 17., szerda:
9.30-10.00: Regisztráció
10.00-10.20: Megnyitó, köszöntők. Dr Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV
Alpolgármestere
10.20-11.00: Transznacionális együttműködés, a projekt ismertetése (Dombóvári
Gábor egyesületi elnök, Fazekas Anna kutatásvezető)
11.00-11.30: A magyarországi ifjúsági szolgáltatások kialakulása, rendszere,
helyzete (Kósa András Csaba, az Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetségének
elnöke)
11.30-12.00: Ifjúsági szolgáltatások Romániában (Őri-Pákay Franciska, a Szatmári
Fiatalokért Kulturális Egyesület alelnöke, Kozma István, a Csík Területi Ifjúsági
Tanács volt elnöke)
12.00-12.15: kérdések
12.30-13.30: svédasztalos ebéd
14.00-14.30: Ifjúsági szolgáltatások Ausztriában (Kelemen László, az alsóőri
közösségi ház vezetője)
14.30-15.00: Szerbiai ifjúsági szolgáltatások (Mikusák István, az adai IFIX szakmai
vezetője)
15.00-16.00: szekció munka (közösségi tér- ifjúsági ház, felkereső ifjúsági munka)
16.00-16.30: szekciók beszámolói
16.45-17.00: kérdések

Január 18., csütörtök:
Helyszín: Mustárház
10.00-12.00: World cafe típusú pódiumbeszélgetés a külhoni szakemberekkel
12.30-13.30: ebéd

A projekt első évéről röviden
Projektünkben olyan ifjúsági szolgáltatók kívánnak szakmailag fejlődnek, akik hazájukban mind ifjúsági házat működtetnek, fiatalokkal foglalkoznak, képeznek, értük tevékenykednek. Azt szeretnénk közösen elérni, hogy egyrészt egymástól jó gyakorlatokat, módszereket tudjunk átvenni, ezeket kiegészítve nagyobb tapasztalattal rendelkező szakértőktől újabb jó gyakorlatokat, módszereket megtanulni, átvenni, majd mindezeket a magyarországi szakemberek részére továbbadni.

Programunk első részérében áttekintjük, és minden résztvevő számára egyértelműsítjük, hogy mit szeretnénk elvégezni. Ezt követően egy ifjúsági konferenciát szervezünk meg, melyen a szakma, a fiatalokkal foglalkozó szervezetek részére mutatjuk meg az ifjúsági információszolgáltatás területét, fontosságát, kihívásait, egyúttal a résztvevők is bemutatják saját ifjúságügyi helyzetüket. A projekt következő szakaszában Magyarországon és Romániában legalább 100-100 fős kutatást végzünk el a területhez, illetve a témakörhöz kapcsolódóan.

A kutatást és annak eredményeit követően egy előre meghatározott tematika szerint műhelyeket tartunk a partnerek és magyar szakemberek bevonásával, illetve releváns szakértőket az Európai Unió országaiból. A konferenciát követően egy olyan műhelyt szervezünk meg, melyen részleteiben is átbeszéljük a partnerekkel az egyes műhelyeket, tanulmányutakat, egyúttal közösen határozzuk meg az egyes műhelyek találkozók részleteit is.

A projekt következő szakaszában műhelyeket és tanulmányutakat szervezünk meg, egymásra épülve. A 4 napos műhelyek között tanulmányutakra is megyünk. A projekt első részének a végén ismételten tartunk egy szakmai konferenciát a disszeminálás és információátadás jegyében, valamint még a projektszakasz közben elkészítjük az első év tapasztalatait összegző módszertani kiadványunkat, melyet nyomdai úton is kiadunk, illetve online formában elérhetővé teszünk mindenki számára. A projekt első teljes évének végén 25 magyar szakember részére tréninget tartunk és a megszerzett tudásunkat, tapasztalatainkat közvetlenül is a magyar ifjúsági szakma részére átadjuk.

 

Main menu

story | by Dr. Radut