Karácsonyfagyűjtő akcióval indul a 2018. Nyíregyházán

A Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018. január 8. és január 20. között karácsonyfagyűjtő akciót szervez. Az akció két hete alatt minden egyes - Korányi F. u. 3., valamint Kerék u. 1. sz. alatti Hulladékudvarokba – beszállított karácsonyfáért sorsjegyet kapnak a résztvevők, amivel sorsoláson vesznek részt, és ajándékokat nyerhetnek.

Az ajándékokat január 20-án 14 h-tól sorsoljuk ki a Korányi F. u. 3.sz. alatti Hulladékudvarban, ahová minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A Hulladékudvarok hétfőtől péntekig 7.00 h-tól 17 h-ig, szombaton 8 h-tól 14 h-ig nyitva, vasárnap zárva tartanak.

 
A Hulladékudvarok használatának feltétele:

A TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2018. január 2. napjától ellenőrzi, hogy a Hulladékudvarokat használók rendelkeznek e jogosultsággal az udvarok szolgáltatásainak igénybevételére. A Hulladékokról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 39. § (2) bekezdése kimondja, hogy „Az ingatlanhasználó a települési hulladék részét képező elkülönítetten gyűjtött hulladékot (…) hulladékgyűjtő pontra, hulladékgyűjtő udvarba, átvételi helyre vagy a közszolgáltatás körébe tartozó hulladékot kezelő hulladékkezelő létesítménybe szállíthatja, és ott a jogosultnak átadhatja vagy gyűjtőedényben elhelyezheti. E jogot az ingatlanhasználó csak úgy gyakorolhatja, ha a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat a Koordinálószerv részére megfizette.”

A hulladékudvarba kizárólag azon természetes személy ingatlanhasználó szállíthat be illetve adhat át kezelésre hulladékot, aki a hulladék keletkezésének helyszínén a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást igénybe veszi, és a közszolgáltatási  díjat az NHKV Zrt részére maradéktalanul megfizette.

A közszolgáltatási díj megfizetésének igazolása érdekében – a természetes személy önkéntes adatszolgáltatása alapján - szükséges a lakcímkártya bemutatása.

Amennyiben a beszállító nem a saját nevére kiállított lakcímkártyán szereplő címről szállítja a hulladékot, szükséges a keletkezés helyén hulladékgazdálkodási közszolgáltatást igénybevevő természetes személy írásos meghatalmazása (thgkft.hu honlapról letölthető). A meghatalmazással történő hulladék beszállítás esetén a meghatalmazáson feltüntetett közszolgáltatás igénybevételi hely vonatkozásában történik a hulladékudvar igénybevétel feltételeinek ellenőrzése.

Társasházi lakóközösségként közszolgáltatást igénybevevő természetes személy ingatlanhasználó a Társasház valamint lakásszövetkezet által az NHKV Zrt. részére megfizetett közszolgáltatási díj rendezettsége esetén válik jogosulttá az igénybevételre.