Secondary menu


Kiemelt cikkek

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban Kopogtatott a gólya a Nyíregyházi Állatpark Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerében, a Tarzan ösvényén. Az eddig 5 egyedből álló zsiráf család egy újabb taggal gyarapodott. A 450 napnyi  vemhességi idő után világra jött kis zsiráf jó egészségnek örvend, s egyelőre anyjával él együtt, de pár nap múlva meg fog ismerkedni a csapat többi tagjával is.

Szabó Márta Jászai Mari-díjas lett

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere, állami művészeti és miniszteri szakmai díjakat adott át március 15-e alkalmából. Szabó Mártát, a Móricz Zsigmond Színház színművészét is díjazták.

Hulladékért virágot akció Nyíregyházán

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. 2018. március 5. és március 20. között ismét megszervezi a Hulladékért virágot elnevezésű akciót. A két hét során a különválogatott papír-, műanyag-, öblösüveg-, fém- csomagolási hulladékokért, valamint italos kartondobozokért, utalványt, vagy növényi hulladékból készült komposztot kapnak a résztvevők.

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral A Képmás zenekar az észak-keleti régió egyik meghatározó csapata, amely 2006-ban Nyíregyházán alakult azzal a szándékkal, hogy olyan igényes élő zenét játsszanak, amely valódi intellektuális tartalmat közvetít. Folyamatosan zenélnek és hozzák el a szeretet hangját a számtalan intézménybe, nem csak egyházi berkeken belül. A zenekar vezetőjét, Bolega László énekes-dalszerzőt a legutóbbi turnéjukról, és az előttük álló időszakról is kérdeztük.

Hamarosan befejeződik a Szabadtéri Színpad felújítása

A Szabadtéri Színpad műszakilag igen leromlott állapotban volt, a mai kor követelményeinek, és a helyi igényeknek sem felel meg, így teljes körű felújítása évek óta indokolt. Igen frekventált helyén áll, a városi szövetben való elhelyezkedésénél, a funkciójánál, a térszervezésénél fogva, illetve a területen lévő építmények, épületek, terek formavilága, építészeti megfogalmazása, a vegetációt meghatározó hangulata miatt, a város igen jellegzetes, fontos intézménye.

Ha február, akkor Táncfarsang!

Három napos táncőrület a Móricz Zsigmond Színházban! 2018-ban is megrendezésre kerül a Táncfarsang: Néptánc, flamenco, balett, modern táncfeldolgozások és látványos koreográfiák várják a tánc szerelmeseit!


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Egészségnap a Nyír Plazában

Total Döner&Saláta Egészségnap a Vese Világnapja jegyében március 9-én. Szűrések – előadások – ajándékok – gyermekmegőrzés - bábelőadás a Vese Világnapja kapcsán.

 

 

A napjaink népbetegségének tartott cukorbetegség és vesebetegség kéz a kézben jár. A szakemberek szerint egyik okozza a másikat. A cukorbetegség pedig a helytelen életmódunkkal (egészségtelen táplálkozás, mozgásszegény életmód, magas vérnyomás) alakul ki.

Ezen a napon nem riogatni szeretnénk, de arra akarjuk felhívni a figyelmet, hogy figyeljünk jobban oda saját magunkra.
Ebben segít a Vesebetegek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, a Cukorbetegek Nyíregyházi Egyesülete, a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság.

Egy kellemes időtöltés keretében mérethetjük meg:
- vérnyomásunkat
- vércukorszintünket
- testzsírunk mértékét
- tüdőnk teljesítményét! (szénmonoxid-szint)

Részletes program:

    11:00 – 12:00 MEGNYITÓ ÉS ELŐADÁSOK
    Hypertonia és a vesebetegség, veseelégtelenség
    Előadó: Dr. Szegedi János Főorvos

    Diabetes mellitus (cukorbetegség) és a vesebetegség, veseelégtelenség
    Előadó: Dr. Balku István Főorvos

    Nők és a vesebetegség
    Előadó: Dr. Szigeti Zsuzsanna Főorvos

Előadások helyszíne: CINEMA CITY egyik moziterme.
Orvosokkal való konzultációra a rendezvény helyszínén, az ételudvar melletti részen nyílik lehetőség.

    13:00: A védőoltásokról őszintén
    Előadó: Dr. Újhelyi János, gyermek háziorvos

    14:00: Néma gyilkosnak is nevezik – hogyan előzzük meg, és mikor gyanakodjunk a cukorbetegségre
    Előadó: Dr. Papp Zsuzsanna, diabetológus főorvos

    16:00: Fogyjon együtt orvosával: a Retro Rádióból megismert Dr. Mórik Gyula előadása
    17:00: Burattino Bábszínház előadása

A szűréseken résztvevők ajándék salátát kapnak a TOTAL DÖNER ÉS SALÁTA – NYÍR PLAZA jóvoltából, valamint vitamincsomagban részesülnek a 100 éves Patika felajánlásából.
Frissítsd fel magad Ave ásványvízzel, melyet kiemelkedő szomjoltó hatása miatt egyre többen kedvelik! Minden szűrésen résztvevő látogató ajándék Ave ásványvizet kap az Onyx Casino jóvoltából.
A szűrésen résztvevők 2 éves kornál idősebb gyermekeit a Mesevár Játszóház – a szűrés és előadás ideje alatt - INGYEN megőrzi!
A SZŰRÉSEK HELYSZÍNE AZ ÉTELUDVAR MELLETT TALÁLHATÓ TÉR A NYÍR PLAZÁBAN!
A szűrésekben segítségünkre lesz a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság.
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!
 

 

Main menu

story | by Dr. Radut