Secondary menu


Kiemelt cikkek

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban Kopogtatott a gólya a Nyíregyházi Állatpark Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerében, a Tarzan ösvényén. Az eddig 5 egyedből álló zsiráf család egy újabb taggal gyarapodott. A 450 napnyi  vemhességi idő után világra jött kis zsiráf jó egészségnek örvend, s egyelőre anyjával él együtt, de pár nap múlva meg fog ismerkedni a csapat többi tagjával is.

Szabó Márta Jászai Mari-díjas lett

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere, állami művészeti és miniszteri szakmai díjakat adott át március 15-e alkalmából. Szabó Mártát, a Móricz Zsigmond Színház színművészét is díjazták.

Hulladékért virágot akció Nyíregyházán

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. 2018. március 5. és március 20. között ismét megszervezi a Hulladékért virágot elnevezésű akciót. A két hét során a különválogatott papír-, műanyag-, öblösüveg-, fém- csomagolási hulladékokért, valamint italos kartondobozokért, utalványt, vagy növényi hulladékból készült komposztot kapnak a résztvevők.

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral A Képmás zenekar az észak-keleti régió egyik meghatározó csapata, amely 2006-ban Nyíregyházán alakult azzal a szándékkal, hogy olyan igényes élő zenét játsszanak, amely valódi intellektuális tartalmat közvetít. Folyamatosan zenélnek és hozzák el a szeretet hangját a számtalan intézménybe, nem csak egyházi berkeken belül. A zenekar vezetőjét, Bolega László énekes-dalszerzőt a legutóbbi turnéjukról, és az előttük álló időszakról is kérdeztük.

Hamarosan befejeződik a Szabadtéri Színpad felújítása

A Szabadtéri Színpad műszakilag igen leromlott állapotban volt, a mai kor követelményeinek, és a helyi igényeknek sem felel meg, így teljes körű felújítása évek óta indokolt. Igen frekventált helyén áll, a városi szövetben való elhelyezkedésénél, a funkciójánál, a térszervezésénél fogva, illetve a területen lévő építmények, épületek, terek formavilága, építészeti megfogalmazása, a vegetációt meghatározó hangulata miatt, a város igen jellegzetes, fontos intézménye.

Ha február, akkor Táncfarsang!

Három napos táncőrület a Móricz Zsigmond Színházban! 2018-ban is megrendezésre kerül a Táncfarsang: Néptánc, flamenco, balett, modern táncfeldolgozások és látványos koreográfiák várják a tánc szerelmeseit!


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Szabolcs Kupa 2018

Szabolcs Kupa 2018 A XVI. Szabolcs Kupa nemzetközi fodrász, kozmetikus, műkörömépítő- és díszítő versenynek a Váci Mihály Kulturális Központ adott otthont, melynek fő szervezője idén is a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kereskedelmi és Iparkamara volt.

 

 

Nyíregyháza egyik legrangosabb szakmai eseményére a szépségipar minden területéről érkeztek versenyzők, Magyarországról és a határon túlról (Románia, Ukrajna, Szlovákia) egyaránt. A résztvevők 17 versenyszámban mérhették össze tudásukat, tanuló és felnőtt kategóriákban, akik mindent megtettek, hogy a maximálisan nyújtott teljesítményükkel elvarázsolják a zsűrit és a közönséget.

Az idei év újdonságaként a műkörömdíszítő-és műkörömépítő verseny kiegészült a gél lakk versenyszámmal.

 

Szabolcs Kupa 2018

A nemzetközi szintű szakmai megmérettetés megnyitóján a Szabolcs megyei kamara főtitkára, Nagyné Varga Katalin köszöntötte a versenyzőket, aki beszédében elismerését fejezte ki minden indulónak és felkészítő oktatóiknak munkájáért. Elmondta: ez a verseny lehetőséget nyújt minden szakmájában elhivatott versenyzőnek arra, hogy megmutassák tehetségüket, kreativitásukat és tudásukat, valamint azt, hogy milyen remek érzékkel bánnak a szakmájukban használatos különböző eszközökkel, anyagokkal. Nem csupán a szakmai zsűri, hanem a nagyközönség előtt is bemutatkozási alkalmat biztosít ez, amivel elismerést vívhat ki a versenyző a szépségiparban, hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Szabolcs Kupa 2018

A XVI. Szabolcs Kupán 156 szépségipari szakember 176 nevezését regisztrálta a szervező, a Sz-Sz- B Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, akik 17 versenyszámban, ezen belül felnőtt és tanuló kategóriákban mérhették össze tudásukat a nemzetközi mezőnyben.

Szabolcs Kupa 2018

A zsűri tagjainak idén sem volt könnyű dolga, hiszen a haj, köröm és smink alkotások igen magas szakmai tudásról és kreativitásról tettek tanúbizonyságot. A fodrász versenyszámok zsűritagjai között a hazai fodrászvilág nagyjai is szerepet kaptak, világ – és európabajnokok nézték kritikus szemmel a kész műveket. A nagyközönség részéről komoly érdeklődés övezte a különböző versenyszámokat, közel 900 érdeklődő fordult meg a nap folyamán a Váci Mihály Kulturális Központ küzdőtérré vált helyiségeiben. A szakmai közönség idén a workshopok és bemutatók alkalmával megismerhette az új trendeket, a frizura és a divat terén egyaránt, ahol egész napos kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosítottak a megjelent kiállítók.

Szabolcs Kupa 2018

A versenyszámok végeztével a nagyszínpadon látványos  műsorokat tekinthetett meg a jelen lévő közönség, ahol többek között fellépett a nyíregyházi VLAMI-Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola Dráma csoportja, de a divat iránt érdeklődők szemet
gyönyörködtető ruhabemutatókat láthattak Mindák Viktória ukrán, valamint Rabócsi Renáta nyíregyházi divattervezőktől.

Szabolcs Kupa 2018

Az egész napos verseny végeztével fokozott hangulatban vehették át a megérdemelt elismeréseket a versenyzők, a szakmai támogatók jóvoltából pedig számos szakmai és különdíj talált gazdára a díjátadón.

fotók: Csáki Szilárd

 

Helyezettek a Szabolcs Kupa 2018. versenyen

Fodrászat:
Férfi fodrász- tanuló – klasszikus hajszárítás
 
1. Üveges Renáta
2. Bukta Evelin
3. Bercsényi Evelin
4. Váradi Valentina
5. Gégény Mihály
 
Női fodrász- tanuló – „Vízmarcell” egész fejen
 
1. Baranyai Vivien
2. Bodóczki Fruzsina
3. Hajdu Bálint
4. Szőke Katalin
5. Cser Beáta
6. Hulé Norbert
7. Mészáros Réka Bianka
8. Debrentei Márk
9. Kántor Gyöngyi
10. Németh Barbara
11. Grunda Liliána
12. Petróczki Vivien
13. Tasi Alexandra
14. Csorba Elizabet
15. Ötvös Evelin
16. Kállai Zsuzsa
17. Katona Zsuzsa Tünde
18. Szabó Zita
19. Bernáth Petra
20. Nagy Cintia
 
Férfi fodrász – trend hajvágás – szabad kategória
1. Lukovics Áron
2. Juhász Róbert
3. Molnár Tamás
4. Farkas Balázs
5. Gégény Mihály
6. Murányi Mariann
7. Szakálos Fanni
8. Szilágyi Fanni
9. Sinai Róbert Tibor
10. Bársony Dávid
 
Női fodrász – fonással készített frizura – nappali
 
1. Kontra Ildikó
2. Surányi Alexandra

3. Váradi Glória
4. Fejes Szilvia Anna
5. Szili Gréta Stefánia
6. Lévai Katalin
7. Kis Anita
8. Buzás Brigitta
9. Heinrich Zsófia Alexandra
10. Nagy Katalin Erzsébet
11. Kicsi Georgina
12. Boros Melinda
13. Rónai Viktória
14. Balogh Dóra
15. Pálfi Barbara
 
Női fodrász – fonással készített frizura – estélyi
 
1. Hajdu Bálint
2. Baranyai Vivien
3. Hülvely Zita
4. Tóth Veronika Alexandra
5. Szolnoki Dóra Stefánia
6. Földi Csilla
7. Petróczki Vivien
8. Simon Szimonetta Petra
9. Csobádi Dalma
10. Farkas Ágnes Zsófia
11. Drahun Renáta
12. Eszenyi Evelin
 
Farsangi konty felnőtt
 
1. Balogh Cintia
2. Pink Letícia
3. Kolveg Alexandra
4. Barakonyi Kinga
 
Farsangi konty tanuló
 
1. Szabó Dóra
2. Orbán Szindi
3. Móricz Éva
4. Mezei Katalin
5. Csehi Dóra
6. Ötvös Evelin
7. Tóth Veronika Alexandra
8. Petrózcki Vivien
9. Révai Eszter
10. Csorba Elizabet
Borbély „csata” – szabad kategória
 
1. Lukovics Dániel

2. Lukovics Áron
3. Nagy József
4. Farkas Balázs
5. Fucskó Gábor
6. Nyisztor Csaba
7. Szilágyi Ottó
8. Csizik Marcell
 
 
Műköröm:
 
Műkörömdíszítő versenyszám „Japánkert”
 
1. Zolcsák Melinda
2. Ing. Czeranko Loreta
3. Lakatos Judit
4. Mester Daniella
5. Magyar Zsófia
6. Erdei Edina
7. Schuller Angéla
8. Szalkai Dóra
 
Műkörömépítő versenyszám – Épített zselé
 
1. Nagy Andrea
2. Ing.Loreta Czeranko
3. Szalkai Dóra
4. Cziránku Bianka
5. Bianka Palaciková
6. Lasutova Jana
 
Műkörömépítő versenyszám – Épített porcelán
 
1. Szőnyi István
2. Tokár Virág Lilla
3. Samuné Falusi Bernadett
4. Balázs Nóra
5. Oláh Kinga Roxána
 
Műkörömépítő tanuló kategória - Gél Lakk
 
1. Balogh Judit
2. Tóth Nikoletta
3. Cziránku Bianka
4. Fehértóiné Nyikita Éva
 
3D Media - „LUXOR”
 
1. Mester Daniella
2. Tárnok Tamara
3. Levelényi Barbara
4. Zolcsák Melinda
5. Schuller Angéla

6. Tóth Zsuzsa
7. Pásztor Ditta Glória
8. Jójárt Natasa Emese
9. Fehértóiné Nyikita Éva
 
Kozmetika:
 
Kozmetikus tanuló nappali kikészítés, hordható smink
 
1. Kaba Ráhel Zsófia
2. Szikora Evelin
3. Gáti Kitti
4. Hugyecz Zsófia
5. Puskás Anna Fanni
6. Varga Jennifer
7. Szarvas Nikolett
8. Fagyal Brigitta
9. Egryné Gressa Tímea
10. Molnár Laura
11. Karaszek Fruzsina
12. Szentgyörgyi Viktória
13. Ancsák Denissza
14. Szaniszló Dóra
15. Csuja Anikó
16. Kaskötő Éva
17. Szabados Tünde
18. Fülöp Fruzsina
19. Fodor Lilla
20. Deák Karolina
21. Marton Edina
 
Kozmetikus felnőtt alkalmi kikészítés „PÁRIZSI LÁNY”
 
1. Tóth Viktória
2. Faragó Edina
3. Juhász Katalin
4. Bukva Larisa
5. Szikora Adrienn
6. Szász Zsófia
7. Károly Dalma
 
 
Kozmetikus tanuló alkalmi kikészítés „PÁRIZSI LÁNY”
 
1. Rádai-Vargyasi Anikó
2. Kovács Krisztián
3. Siller Vivien
4. Botos Dalma
5. Nyitrai Dóra
 
 

Kozmetikus felnőtt fantázia smink – „RAINBOW”
 
1. Bukva Larisa
2. Faragó Edina
3. Molnár Anita
4. Maklári Nikolett

Különdíjat ajánlott fel:

 •  Imperity Professional Milano
 •  Belvárosi Creative Stúdió Bt -CND
 •  Softwave Kft
 •  Premium-Welt Kft
 •  Enviril Kft- Geletei -Jakab Nóra
 •   Sz-SZ- B MKIK
 •  Nyíregyházi Szakképzési Centrum
 •  Borsod Megyei KIK- BOKIK
 •  Ilcsi- Szépítő Füvek
 •  STUDEX Kft
 •  Brelil Professional Kft

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut