Az "Ön választ, mi segítünk" programban a Rejtett Kincsek Down Egyesület

Sajtótájékoztatót tartott a Rejtett Kincsek Down Egyesület, annak kapcsán, hogy a  „Láss másként és segíts, hogy gyermekeink egy elfogadóbb világban nőjenek fel” - családok és iskolások szá­mára kifejlesztett érzékenyítő programjával bejutott a Tesco Magyarország „Ön választ, mi segítünk” közös­ségi kezdeményezésének, áruházi szavazásos fordulójába.

Az áruházlánc immár negyedik alkalommal segíti a civil szervezeteket és közösségeket a Magyar Adományozói Fórum és az Ökotárs Alapítvány közreműködésével. A helyszínen elhelyezett urnák egy hónapon keresztül állnak rendelkezésre, a vásárlók pedig a Rejtett Kincsek Down Egyesület programja mellett még két közösség (a Nyíregyházi Babaváró Klub, valamint az „ARANYOS” Diákokért Egyesület) programja közül választhatják ki a számukra legszimpatikusabbat.

Szabó-Benke Lajos, a Tesco Nyíregyháza vezetője köszöntőjében elmondta, hogy a Magyarországi áruházak 61 körzetre lettek felosztva, ezekben a körzetekben nyújt támogatást az áruházlánc. A június 4-ig tartó szava­zási szakaszban a Tesco vásárlói minden vásárlás során 1 db zsetont kapnak, amellyel az adott körzetben bár­mely szervezetet támogathatják. A leadott szavazatok száma dönti el, hogy a szervezet 1., 2. vagy 3. helyezést ér el, és ennek megfelelően részesül eltérő mértékű (400.000 Ft, 200.000 Ft vagy 100.000 Ft) támogatásban a Tesco részéről.

Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke örömét fejezte ki, hogy az áruházlánc esélyt adott a "Láss másként és segíts" projektnek. A program során a 20 éves múltra visszatekintő egyesület egy olyan gya­korlatias érzékenyítő programot valósít meg a nyíregyházi Csodavárban, melyben helyi családok, valamint iskolai osztályok számára nyújt érzékenyítő programot játszóházi körülmények között.