Szelektív Szombat Nyíregyházán

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. 2018. május 19-én 10. alkalommal rendezi meg a Városnap keretein belül a „Szelektív Szombat” elnevezésű családi vetélkedőnapját, amelynek fókuszában a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése áll. A rendezvény helyszíne Nyíregyháza város szíve, a Kossuth tér lesz.

A vetélkedőnap kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartalmas szórakozást kínál, hiszen 11 játékos „állomáson” tehetik próbára a résztvevő családok ügyességüket, valamint szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudásukat. A regisztrációnál átvett „menetlevelükben” gyűjthetik a különböző játékos feladatoknál a pontokat a családok. Ilyen feladatok pl. lengőteke, szelektáló verseny, óriás kirakó, labirintus, sajtfal, préselő verseny, Szuper Szelekt Ákos (mobiltelefonos applikáció) stb. S hogy mit is takarnak ezek az elnevezések, az a Szelektív Szombaton kiderül.

A feladatok teljesítése után a tapasztalatok mellett pedig ajándékokkal is gazdagodhatnak a résztvevő gyerekek, hiszen minden leadott menetlevélért cserébe pólót vehetnek át.

A legjobban teljesítő családokat szintén jutalmazzuk. Az első helyezett család egy nagyobb értékű üdülési utalványt, a második helyezett egy laptopot, a harmadik pedig kerékpár utalványt kap kimagasló teljesítményéért.

 

 

A vetélkedőkön való sikeres részvétel nemcsak a családok számára jelent nyereményt, hanem az oktatási/nevelési intézmények is jutalmat kaphatnak. Versenyt hirdetünk ugyanis az iskolák és óvodák között is. Minél több családot (egy család: min. 2 fő) nevez be egy intézmény a családi napra, annál nagyobb esélye van a fődíj elnyerésére, ami iskolák esetében egy 50.000 Ft értékű sportszerekre beváltható utalvány, óvodák esetében szintén 50.000 Ft értékű játékokra váltható utalvány lesz.

A tanulságos és gyakorlatias játékok mellett lufis bohóccal, arcfestőkkel, kukás-konténeres autó bemutatóval, kézműves sátorral és sok-sok érdekes programmal várjuk a résztvevőket. A fellépők között olyan neves előadók is szerepelnek majd, mint az Alma Zenekar, Opitz Barbi, Korda György és Balázs Klári, valamint este Kasza Tibi ad élő koncertet.