Elismerésben részesült Gombkötő András polgárőr

Elismerésben részesült Gombkötő András polgárőr Huszonöt éve kíséri figyelemmel fáradhatatlanul a társadalom polgárait, óvja, védelmezi azok személyi és vagyontárgyait. Járja az utcákat, a közlekedési polgárőr csapat tagjaként pedig baleseteknél helyszínbiztosítást végez, országutakon rendszám felismerő rendszert kezel és sorolni is nehéz, hogy még hány feladatot lát el Nyíregyházán Gombkötő András.

 

 

Bő egy éve hol motorral, hol gépkocsival a nyíregyházi temetőben végez megfigyelést a „mi Bandi bácsink”. Nem tévedés, így becézik azok a temetőbe látogatók, akik látják, hogy egy polgárőr rója a temető kis és nagy közlekedő sétányait. Figyeli a virág és táska eltulajdonító személyeket és törvényesen jár el velük szemben.

Figyelmezteti a hozzátartozókat, hogy felügyelet nélkül ne hagyják értéktárgyaikat, táskáikat. Sokan mondják róla, hogy könnyű neki, hisz a múltban önkéntes rendőr volt, Gombkötő Bandi bácsi pedig pont az ellenkezőjét vallja magáról.

 

Elismerésben részesült Gombkötő András polgárőr  Elismerésben részesült Gombkötő András polgárőr

„Minden olyan más. Újabb és újabb törvénymódosítások vannak és ránk polgárőrökre is más a törvényi szabályozás. Minden apró részletre oda kell figyelnünk. A legfőbb cél, hogy meg kell óvni a polgárokat, ha baj van. Az élet mindennél elsőbbséget élvez. Talán ezért is kaptam meg nem olyan rég Túrós Andrástól, az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől a polgárőr mozgalomban végzett tevékenységemért a "Polgárőr Érdemkereszt" bronzfokozatú kitüntetését és oklevelét. A temető vezetőségénél és dolgozóinál úgy látom, hogy a bizalom mellé párosult a szeretetük is. Ameddig élek ezt akarom és szeretem csinálni!” 

Úgy legyen Bandi bácsi! Sok erőt, egészséget kívánunk neked hozzá!

 

Hajzer Andy