Új források a vállalkozásfejlesztésben a PRIMOM-nál

Új források a vállalkozásfejlesztésben A PRIMOM Alapítvány több mint 25 éve nyújt a megyei mikro- és kisvállalkozások számára mikrohitelt, mely a pénzpiacon egyedülálló konstrukció, hiszen az előírt feltételek megléte esetén akár kezdő és nem bankképes, kereskedelmi bankok által nem finanszírozott vállalkozások is igényelhetik.

 

 

Az Országos és a Helyi Mikrohitel Alapból biztosított klasszikus mikrohitel konstrukció mellett, a PRIMOM Alapítvány újabb hitel- szolgáltatást vezet be, melyekkel további megyei vállalkozások számára is hozzáférhetővé teszi a támogatott hitelt.

A 2018. június 1-jén HMA Áthidaló Hitelek néven induló konstrukciók közös jellemzője, hogy az igényelhető összeg legfeljebb 5 millió forint, 4,9%-os kamat mellett, a maximális futamidő 5 év, de itt is biztosított a türelmi idő, mely 2 hónap lehet. A hitelcél továbbra is a forgóeszköz fejlesztés vagy beruházások finanszírozása. Az egyik hitelterméknél a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. a készfizető kezességet biztosít.

A „HMA Áthidaló Hitel 1” az agrárvállalkozások, az őstermelők és családi gazdálkodók számára is hozzáférhető, legyenek akár kezdő, akár működő vállalkozások egyaránt. A hitel igénylése során saját erő nélkül, ingatlanfedezettel valósíthatják meg fejlesztési terveiket a vállalkozások.

Új források a vállalkozásfejlesztésben

A „HMA Áthidaló Hitel 2” a legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkező vállalkozások számára igényelhető, beruházás finanszírozására 10%-os, míg forgóeszköz fejlesztésre 0%-os saját erővel.

Ezen új lehetőségek bevezetésével a PRIMOM Alapítvány már négyféle hitelkonstrukciót biztosít a megyei vállalkozások számára, ezzel is hozzájárulva további megerősödésükhöz, fejlődésükhöz.

Háttérinformációk: A PRIMOM Alapítvány több mint 25 éve nyújt mikrohiteleket a vállalkozások részére. Az Alapítvány 2008-2015 közötti időszakban részt vett a GOP források közvetítésében is.

Az Országos Mikrohitel Alap forrását a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány biztosítja, és megbízásából a PRIMOM Alapítvány 2000-től közvetíti az Országos Mikrohitelt, melynek keretében 2x10 millió Ft igényelhető.

Jelenleg 600 gazdálkodó szervezetnél 1.880 millió Ft PRIMOM által közvetített hitel van. Idén áprilisban a 4500. vállalkozóval kötött hitelszerződést az Alapítvány.