Az Országos Mentőszolgálat Vásárosnamény Mentőálloma is kap új műszereket

Az idén 15 éves K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat jóvoltából 10 megye 14 gyermekegészségügyi intézménye kap új műszereket, összesen 20 millió forint értékben. Köztük Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből az Országos Mentőszolgálat Vásárosnamény Mentőállomás, amelynek eszközparkja sürgősségi táskával, gyógyszerbelélegző készülékekkel és egy véroxigénszint mérővel bővül a kis betegek hatékonyabb ellátásának érdekében.

 

 

A K&H Csoport 15 éve elkötelezett támogatója a hazai gyermekegészségügynek, amit jól mutat, hogy a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat mai nyerteseivel együtt összesen 430 alkalommal 646 millió forint értékű műszert kaptak a kórházak, mentők, gyermek háziorvosok és védőnői szolgálatok, ebből Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei intézmények 32-szor kaptak támogatást, összesen több mint 32,5  millió forint értékben.

„Az idén beérkezett közel 90 pályázatból most 10 megye 14 intézménye - 7 kórházi osztály, 3 védőnői szolgálat és 4 mentőállomás – kap új eszközöket összesen 20 millió forint értékben, mellyel 600 000 gyermek ellátásához járulhatunk hozzá szükség esetén. A most átadott modern berendezések, mint az EKG, a lélegeztetőgép, a betegőrző monitor vagy a sebészeti vágókészülék, remélhetően nagy segítséget nyújtanak majd abban, hogy a jövő generációja jobb körülmények között gyógyuljon, és minél hamarabb egészséges, teljes életet éljen” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója a nyertesek bejelentésekor.

Az idei műszerbeszerzési pályázat Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nyertese az Országos Mentőszolgálat Vásárosnamény Mentőállomás, amelynek eszközparkja sürgősségi táskával, gyógyszerbelélegző készülékekkel és egy véroxigénszint mérővel bővül a kis betegek hatékonyabb ellátásának érdekében.