Három színésznővel debütál az Orpheum Madams!

Mi a közös az alábbi formációkban: Bekvart, Bonsai Boys, Harmadik Figyelmeztetés, Karamazov, Pink Mojos, Rézpróba? Valamennyi zenekar színészekből áll, és többségében a szórakoztató pop-rock zenei műfajokat képviseli.

 

 

A Móricz Zsigmond Színház színművészei, Dézsi Darinka, Kosik Anita és Nyomtató Enikő ezzel szemben egy olyan zenekart álmodtak meg a színházból ismert zenész kollégáikkal (Ignácz László – klarinét, Karap Zoltán – gitár, Simon László – nagybőgő, Papp Csaba – dob), amely a régi orfeumok jazzvilágát, a nyugat-európai és amerikai szórakozóhelyek forró hangulatát idézi fel a hallgatóságban. Innen is jött a nőiséget és a közönség szórakoztatását nyíltan vállaló, kissé provokatív zenekarnév: Orpheum Madams.
A zenekar lassan fél éve bővülő repertoárjában Eisemann Mihály, G. Dénes György és Márkus Alfréd remekei mellett jól megférnek a gypsy swing és a bossa nova örökzöldek is, sőt, ha a hangulat úgy kívánja, a hölgyek egy kis Haccacárétól sem zárkóznak el – mindezt persze a saját előadói és zenei értelmezésükben.

A CarPEDIGnem zenekarban is évek óta éneklő Dézsi Darinka szerint: „mivel Budapesthez képest a vidéki zenei életből szinte teljesen hiányoznak a vokális jazzt játszó bandák, ezért az Orpheum Madams a maga módján gazdagítani igyekszik a régió kulturális kínálatát. Megpróbáljuk olyanok számára is megmutatni ezt a fajta zenét, akikhez ritkán jutnak el a fővárosi jazzisták, a nemzetközi élmezőnyről nem is beszélve.”

Kosik Anita, aki előbb a Kőbányai Zenei Stúdió ének-szakán végzett, és csak ezután következett a Színház-és Filmművészeti Egyetem, ma is úgy gondolja: „Előbb lettem zenész, mint színész. Azóta hiányzik a zenekari létezés, hogy beléptem a színház kapuján.”

Nyomató Enikő egy pár évvel ezelőtti interjújában így fogalmazott: „Egyetemista koromban füstös kocsmákban képzeltem el magam: színházi próbák után még elmegyek egy ilyen helyre, és fáradtan, de nagy szeretettel éneklek. Lehet, még arra is sor kerül, hogy alakítok egy zenekart!” – Úgy tűnik, az álom hamarosan a közönség számára is átélhetővé válik. Az intenzív négy hónapos felkészülés után az Orpheum Madams 2019. július 23-án adja első bemutatkozó koncertjét a nyíregyházi Bencs Villában.  

Jegyek kaphatók:
Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodája, Nyíregyháza, Országzászló tér 6.
Tel.: 06-42/507-006, 06-20/233-2926
Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54. Tel.: 06-20/461-4551