Élősködők elleni vegyszeres védekezés

Nyíregyházán a turisztikai-, sport- és kulturális használatú közterületeken atkafélék, élősködők elleni vegyszeres védekezés várható, 2019. augusztus 6-7 között.

 

 

A Nyíregyházi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. kombinált vegyszeres permetezést végeztet a város turisztikai-, sport- és kulturális szempontból frekventált közterületein, amely azt a célt szolgálja, hogy az ott lévő növényi vegetáció védelmét kiegészítve hatékonyan riassza és gyérítse, egyben távol tartsa a kellemetlen szúró-csípő rovarokat, a növényi vegetációt károsító rovarkártevőket. /Pl: szívó-rágó kártevők, atkafélék, szúnyog, pattanóbogár, stb/.

A védekezések aktualitását aláhúzza, hogy a meleg csapadékos időjárás kedvező feltételeket biztosít a rovarok szaporodásához, így a jelenlegi kánikula időszakában a fajok tömeges megjelenésére kell számítanunk.

A permetezéseket a NYÍRVV Nonprofit Kft. szerződött partnere a Tréner Kft. végzi az éjszakai órákban (23 - 05 óra között). A munkavégzés időpontjának kiválasztásában fontos szempont, hogy a túrázókat, sportolni vágyókat a legkevésbé zavarja, de a méhkímélő technológia feltételeinek is megfeleljen.

Az alkalmazott növényvédő szerek kizárólag közterületen felhasználható speciális rovarölő és riasztó, atkaölő kombinációt képeznek és az emberre és melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt, munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap. Ennek ellenére az érintett zöld területeken a legeltetést, takarmánygyűjtést nem javasoljuk.
A kezelt területek: Bujtosi városliget és az Örökösföld füves területei,  Jósaváros Robinson domb, erdei sétálóutak a Főiskola és a Sóstói úti Kórház között, Csalóköz, Sóstófürdő füves, ligetes területei és a tópartok.

NYÍRVV