Sóstói Fejlesztési program: Az önkormányzati beruházásban megépült hotellel 85 új munkahely jött létre Nyíregyházán

Tölgyerdővel körbeölelt zöld környezetben, széleskörű, az üzleti- és szabadidős turizmus számára is ideális szolgáltatásokkal várja a vendégeket október 25-étől Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő új, négycsillagos wellness- és konferenciaszállodája. A hotel a Sóstó Fejlesztési Program részeként, a Modern Városok Program keretében valósult meg. A beruházás összértéke 4 milliárd forint, melyből 3,1 milliárd kormányzati támogatás.

 

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 900 millió forint saját forrással járult hozzá a 85 új munkahelyet is eredményező beruházáshoz. A 123 szobás szálloda kivitelezése 2017. májusában kezdődött, superior besorolású hotel, 10+5 évre szóló üzemeltetési jogát tavaly áprilisban a Hunguest Hotel Zrt. nyerte.
Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere ünnepélyes keretek között adta birtokba Nyíregyháza legújabb büszkeségét, a Hunguest Hotel Sóstót.  A megyei jogú város és térsége 2011-től a következetes és egymásra épülő fejlesztéseknek, valamint a hatékony marketingtevékenységnek köszönhetően nemcsak a belföldi, de a külföldi turisták körében is kedvelt célpont lett. A turisztikai vendégforgalmi adatok évről évre jelentős növekedést mutattak. Az új, minőségi szálláshely megvalósítására Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő ideális helyszínnek bizonyult, hiszen azt 2013-ban nemzeti gyógyhellyé minősítették, a településrészen pedig a fejlesztési program keretében már számos beruházás és új turisztikai attrakció megvalósult.
A Kormány a Modern Városok Program keretében kötött együttműködési megállapodást Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatával, melynek része volt egy 4 csillagos wellness-, konferencia szálloda építése. A megállapodásban foglaltak eredményes kormányzati végrehajtása érdekében a szándékot kormányhatározat erősítette meg (1955/2015. (XII.17.) Korm. határozat).

A kivitelezés kezdete: 2017. május
A támogatás összege: cca. 3,1 milliárd Ft
Önerő összege: 900 millió Ft
Támogatási intenzitás: 71%

Az október 25-én nyitó wellness- és konferenciaszálloda Nyíregyháza legkomplexebb szolgáltatásokat nyújtó szálláshelye. Az egyetlen olyan szálloda, ahol a szobaár tartalmazza a fürdőbelépési jogosultságot is. Az Aquarius fedett élmény- és parkfürdőben, 22 medence és számos szolgáltatás várja a vendégeket 10 hektárnyi zöld környezetben. A hotel az Európa legjobb állatkertjének megválasztott SóstóZOO, illetve Kelet-Magyarország egyetlen szabadtéri skanzenjének, a Sóstói Múzeumfalunak a közvetlen szomszédságában van. A több mint 9 ezer négyzetméter alapterületű, új, 123 szobás, négycsillagos szálloda szolgáltatásai üzleti turizmusra is ideálisak. A belvárostól ugyanis pár percnyi autóútra van, 200 fős konferenciaterme pedig igény szerint akár 4 részre is szekcionálható, vagyis üzleti megbeszélések, tárgyalások, illetve céges tréningek számára is megfelelő. Étterme 145 fős, de a terasszal 195 fősre bővíthető, a hotelhez 90 férőhelyes mélygarázs és 63 felszíni parkoló is tartozik.