Secondary menu


Kiemelt cikkek

Adj Isten Szatmárban! - Mátyás király közeli udvarában

SzamosFeszt Mátyás király és a reneszánsz emlékévét ünnepeljük 2018-ban - Hunyadi király születésének 575. és trónra lépésének 560.  évfordulóját. Cégénydányád az Adj Isten Szatmárban! - Mátyás király közeli udvarában elnevezésű programsorozattal csatlakozik ehhez a nagyszabású eseményhez. A Szamos menti falu méltó módon szeretne ünnepelni és bekapcsolódni ebbe a rangos esemény-sorozatba.

A Nyíregyházi Kutyaklub idei első találkozója

Pünkösdkor, 2018.május 20-án találkoznak először a nyíregyházi kutyások, méghozzá a MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezete kiképzőpályáján.

Hulladékszállítás Pünkösdkor Nyíregyházán

A TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2018. május 21. napján (Pünkösd hétfőn), a hulladékszállítás a megszokott járatrend szerint történik.
 

Fiókaköszöntő odúles a nyíregyházi Sóstói-erdőben

Az E-misszió Egyesület 2018 május 5-én, szombaton délelőtt madárfióka- odúlesre várja az érdeklődőket a Sóstói-erdőbe. Az Egyesület munkatársai mindenkit szívesen látnak, akit érdekelnek a mogyorós pelék és az erdő madárvilága, és szívesen segíti a természetvédelmi tevékenységeket. Indulás 9:00-kor az Erdei Tornapályától.

Változik a parkolás rendje május 1-től

2018. május 1-től változik a parkolási rend azokon a túlterhelt, jellemzően fizetős zónák mellett található belvárosi területeken, ahol a nagy számú parkoló autó szinte ellehetetleníti az ott élők közlekedését, és normális életvitelét. A szabályozás szerint azokon a területeken fizetőssé tehető a parkolás, ahol a telítettség meghaladja a 70%-ot. A hatásvizsgálatok szerint a jelenleg bevont utcák mindegyikében jelentősen meghaladja a parkoló autók száma a küszöbértéket. Egyes területeken eléri a 98%-os szintet.

A Szabadtéri Színpad nyár végén nyílik!

Ma jelentették be, hogy 2018. augusztus 18-án Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit a teljesen megújult nyíregyházi Szabadtéri Színpad a Benczúr Gyula téren.


Galériák

A balek (A HÜLYÉJE) Nyíregyházán

A balek (A HÜLYÉJE) Nyíregyházán 2018. április 28-án mutatták be a nyíregyházi Móricz zsigmond Színház Nagyszínpadán Georges Feydeau vígjátékát. A darab nyíregyházi bemutatója Závada Péter friss humorú, kortárs szemléletű szövegváltozata alapján készült. Magukon (is) nevetni tudó felnőtteknek bátran ajánljuk ezt a különleges előadást.

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Állatok Karácsonya 2015

Állatok Karácsonya 2015 Tizedik éve szervezte meg a nyíregyházi Állatbarát Alapítvány az Állatok Karácsonyát, hogy kicsit szebbé tegye az Állatotthon gazdátlan lakói számára is a szeretet ünnepét.

 

 

 

 

 


 

Az Állatbarát Alapítvány beszámolója az idei Állatok Karácsonyáról

 

Ím már 10. éve szervezte meg Alapítványunk az Állatok Karácsonya programot, hogy kicsit szebbé tegyük az Állatotthon gazdátlan lakói számára is a szeretet ünnepét.

És mi is lehetne szebb ajándék a kennelekben élő, árva kutyák számára, mint egy nagy séta az erdőben, egy vidám játék és finom simogatás.

Rengeteg állatbarát jött el a mai napon Állatotthonunkba, hogy megajándékozza négylábú kedvenceinket. Az érdeklődőket délelőtt a MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú szervezetének bemutatója szórakoztatta, akik engedelmességi bemutatót és egy vidám agilty showt mutattak be. A rendkívül fegyelmezett, képzett kutyák bemutatója és a vidáman csaholó aglitysek játéka nagyon jó hangulatot teremtett...

Egy gyors lélekmelegítő teázás után aztán útjára indult a Karácsonyi Kutyagoló. Olyan gyorsan pörögtek az események, hogy pontosan nem is tudtuk összeszámolni, hány lakónk indulhatott az ünnepi, nagy sétára... Minimum 60 kutya kapott gyönyörű karácsonyi ajándékot az állatbarátoktól és szabadulhatott ki kis időre a kennel rácsai közül. Három rosszcsont - Hanna, Frici és Titi - pedig az egész napot az ünneplőkkel, a karácsonyi ajándékok felfedezésével és őrül rohangálással tölthettek.

Az Állatotthonban felállított karácsonyfa alatt pedig óriási kupac ajándék gyűlt össze. Senki nem érkezett üres kézzel, tápok, konzervek, takarók, jutalomfalatok, játékok... alig látszott ki a fa! Összesen több mint 500 kg állateledellel ajándékozták meg a kilátogatók Állatotthonunk lakóit! Hálásan köszönjük az ő nevükben is a támogatást, a segítő szándékot és szeretetet!

A szeretet, ami körül lengte az egész napot, ami reméljük mindenki szívét átmelengette. Nagyon jó volt ennyi önzetlen és kedves embert látni menhelyünkön!  Köszönjük!

Az izgalmas bemutatók és a hosszú séta után forró teával, forralt borral és frissen sült lángossal vendégeltük meg az Állatbarátokat! Több mint 90 db lángost sütöttünk. Hát szinte kevésnek bizonyult.....

Köszönjük minden kedves résztvevőnek a támogatást! Ez a nap valóban a szeretetről, az önzetlen ajándékozásról szólt. És mi lehetne nagyobb köszönte érte, mint egy boldogan csóváló kutyafarok, egy rajongva bámuló kutyatekintet, egy törleszkedő dorombológép  vagy egy óriási kutyapuszi...

Main menu

kepgaleria | by Dr. Radut