Rablót és körözött bűnözőt fogott a polgárőrség

Kozma László ny. r. alezredes, az egyesület ügyvezető alelnöke elmondta, hogy november 13-án a helyi körzeti megbízott rendőr törzsőrmester és Pocok András polgárőr járőrözött együtt. Igazoltattak egy férfit, akiről azonnal kiderült, hogy körözött bűnöző.

 

 

A Jósavárosba, az Ungvár-sétány 25. szám alá helyezte át székhelyét a Városközpont Polgárőr Egyesület. Dr. Horváthné Dr. Veisz Katalin a terület önkormányzati képviselője elmondta, hogy a közelmúltban tizenhárom új önkéntes jelentkezett polgárőr munkára.

Vállalták, hogy a napi rendőrjárőr szolgálat mellé egy polgárőr szolgálatot adnak. Ami azt jelenti, hogy a rendőrjárőrrel együtt járőröznek. Havonta 24 napon át, napi 16 órában hétfőtől- vasárnap hajnalig tart a gyalogos szolgálat. Egy emberre így havonta minimum két szolgálat jut. A megkezdett társadalmi munka nagyon hamar eredményes lett. November 8-án, hétfőn sikerült megakadályozni egy rablást. Horváth Gyula polgárőr Simon Anita r. őrmesterrel járőrözött, mikor az egyik üzletben egy fegyvernek látszó tárggyal a rabló megfenyegette a pénztárost, hogy adja át a bevételt. A járőrözők a közelben voltak, Horváth Gyula bácsi futva érte utol és fogta el a tolvajt.

Dr. Horváthné Dr. Veisz Katalin nagyon büszke a létszámában is folyamatosan bővülő
polgárőrségre. Az önzetlen munka a környék intézményeit is segítségre ösztönözte. Maczega Márton, az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola konyhájának vezetője felajánlotta, hogy minden nap adnak egy ingyen ebédet a szolgálatban lévő polgárőrnek és rendőrjárőrnek. Az iskolai szünetek alatt pedig a Szent Imre Gimnázium konyhája biztosítja ugyanezt.

További információ: Kozma László ny. r. alezredestől, a Városközpont Polgárőr Egyesület ügyvezető alelnökétől kérhető, 06/20/235-4321 folyamatosan; 06/42/785-662 12-18.00 között.