Zsindelyes-Zsolnay összefogás az V.Zsindelyes Fesztiválon

Zsindelyes Fesztivál Szeptember 3-án most már  ötödik alkalommal várja a Zsindelyes Fesztivál a pálinkára szomjazókat egy utolsó nyári banzájra, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Érpatak Zsindelyes tanyán (újfehértói vasútállomás után).

 

 


Rengeteg érdekes programmal, újdonsággal, fellépőkkel találkozhat az, aki ellátogat a rendezvényre. Nyolc élőkoncert lesz egy nap alatt, két színpadon. Tovább bővül a kézműves udvarunk is: közel 50 hagyományos terméket és ételt, italt előállító mester lesz a fesztiválon, akik szívesen megtanítják az érdeklődőket a kosárfonásra, ékszerkészítésre, csizmavarrásra, patkókovácsolásra, vagy akár mézeskalács szíveket is díszíthetnek.

     Különlegessége még a rendezvénynek, hogy itt kerül bemutatásra a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Zsindelyes Pálinkafőzde közös gyermeke, az egyedi porcelánba töltött újfehértói ágyas meggypálinka, amely rendhagyó külsejével igazán figyelemfelkeltő, minden alkalomra tökéletes ajándék lehet. Kialakításában főszerepet játszott a meggypálinka, alakja két meggymag összefonódását tükrözi, mintája pedig a hagyományos festett motívumokat öltözteti egy modernebb köntösbe. A butéliás pálinkainstalláció keresztezi a hagyományt és magyar kultúrát a modern világgal, így igazodik a Zsindelyes Pálinkafőzde arculatához és gondolatvilágához.

 

Zsindelyes fesztivál

     A két cég egy termékben kívánja megjeleníteni az egyedi stílusát, az újragondolt pálinkakultúra a Zsolnay és a Zsindelyes szemszögéből egy közös kreációban ölt testet. Ez a formatervezett palack egyedülálló  a piacon. Ez azért is fontos, mert az újfehértói fürtös meggy az országban egyedül a Zsindelyes Pálinkafőzde környékén terem, amivel még egyedibbé válik az új fürtös meggy butéliás kreációja. Csomagolását tekintve is igazán exkluzív hatást kelt: bordó, bársonyos díszdobozán a bel tartalomra és a külcsín minőségére utaló swarovski kövek kapnak helyet. A termék a Zsindelyes Fesztiválon debütál szeptember 3-án, majd bekerül a kereskedelmi forgalomba is, szerte az országban.