Jelesre értékelték a hallgatók a főiskolát

A világbajnok cím mellett most egy országos elsőséggel is büszkélkedhet a Nyíregyházi Főiskola. Az intézmény Természettudományi Kara vezeti a Magyarország top 100 iskoláit tartalmazó 2011-es közösségi felsőoktatási rangsort, melyet a MarkMyProfessor.com weboldal készített a hallgatói szavazatok alapján.

 
 

 

 

 

A 2010-ben a közösségi oldal kategóriában az "Év honlapja" díjat nyert weboldalon a diákok által értékelt tanároknak is lehetőségük van reagálni. Ennek az interakciónak köszönhetően a diák-tanár közötti internetes kommunikáció minden eddigi fórumnál hatékonyabban és őszintébben működik. A hallgatók körében nagyon kedvelt és az oktatók által is egyre ismertebb weblap rangsora már tavaly is a Nyíregyházi Főiskolára irányította a figyelmet. Akkor a szavazók a Bölcsészettudományi Kart juttatták a második helyre. 2011-ben ennek eredményét is felülmúlta a Természettudományi Kar által kapott 1240 szavazat és a jelesnek megfelelő 4,64-es átlag.
 
A közel 50 ezer értékelés alapján összeállított listán a Nyíregyházi Főiskola Természettudományi Karát a Magyar Táncművészeti Főiskola követi a második helyen, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kara pedig a dobogó harmadik fokán áll.