Szabolcs Megyei Területfejlesztési Konzultációs Fórum

A Megyei Területfejlesztési Konzultációs Fórum a mai nap ülést tartott, melynek tárgya: a megyei területfejlesztési konzultációt megalapozó helyzetfeltáró – értékelő munkaanyag magvitatása volt.

 

 

 

 
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 35/2012 (IV.19.) számú határozata, valamint Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 58/1012. (III.29.) határozata alapján korábban létrejött a Megyei Területfejlesztési Konzultációs Fórum.
 
A területfejlesztésről és a területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény 13.§ (2) bekezdés b) pontja értelmében a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Önkormányzat tavasszal megkezdte a megyei fejlesztési stratégia kidolgozását, amelynek első, Helyzetelemzés című munkaanyaga elkészült.
 
Az előkészítő, helyzetelemző fázisban rendszerezni és értékelni kell a fejlesztésre ható tényezőket, valamint vizsgálni kell a fejlesztés lehetséges irányait. Az előkészítő fázis részét képezi a területfejlesztési partnerségi terv végrehajtása és a helyzetértékelés.
 
A koncepció inputot fog jelenteni a 2014-2020-as időszak Európai Uniós forrásait meghatározó nemzeti programok kidolgozásához is – ebben az értelemben tehát befolyásolja a megye számára az elkövetkező években rendelkezésre álló források nagyságrendjét és összetételét egyaránt.
 
A partnerségi terv végrehajtása során a megyei önkormányzat a munkaanyagot egyezteti, megvitatja a megyei jogú várossal a Megyei Területfejlesztési Konzultációs Fórum keretei között. A Fórum előzetesen állást foglal a koncepciót érintő munkafázisok vitaanyagaival kapcsolatban. Ezzel összefüggésben tartotta a mai ülését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Konzultációs Fórum, melyen Nyíregyháza Megyei Jogú Város képviseletében dr. Kovács Ferenc polgármester, Kósa Tímea alpolgármester asszony, Jászai Menyhért alpolgármester, dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző, valamint a Megyei Önkormányzat részéről Seszták Oszkár a megyei közgyűlés elnöke, Kovács Sándor alelnök, Gulyás József alelnök, dr. Fazekas János megyei főjegyző, illetve a témában érintett szakértők vettek részt.
 
 Seszták Oszkár s.k.