Rendkívül intézkedés - Operatív Tájékoztatási Csoport indult útnak

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere a mai napon rendkívüli intézkedés keretében döntött egy Operatív Tájékoztatási Csoport felállításáról annak érdekében, hogy Nyíregyháza külterületén a több mint 72 órája áram nélkül lévő családok továbbra is első kézből kapjanak információt és segítséget.

 

 

 

A csoport több mint 100 fővel állt fel. Az érintett településrészek önkormányzati képviselői, a polgárőrök, a Közterület-felügyelet, a NYÍRVV, a Mezőőri szolgálat, és a Rendőrség munkatársai ma délután 15 órakor útnak indultak, hogy minden érintett háztartást felkeressenek. A személyes tájékoztatás mellett szórólapokat hagynak a háztartásoknál, melynek segítségével minden rendkívüli intézkedésről tájékozódhatnak és megkaphatják a legfontosabb információkat.
 
A szórólapon lévő tájékoztatás egyben felhívja minden érintett figyelmét arra, hogy a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a még mindig áramszolgáltatás nélkül lévő településrészeken az E.ON még akár napokig nem képes helyreállítani a szolgáltatást.
 
Nyíregyházán jelenleg továbbra sincs áramszolgáltatás Mandabokorban, Felsősimán, Oros egy részén (13 utcában), Nyírjesen, Nagyszálláson és öt tanyabokorban.
 
A lakosság a NYÍRVV központi ügyeletét hívhatja, ahol a 42/548-464 és 42/548-467 –es telefonszámokon tehetik meg bejelentéseiket, kérhetnek tűzifa, ivóvíz, gyógyszerellátáshoz segítséget, valamint bejelenthetik éjszakai szállásigényüket is.
 
Minden érintett lakost arra kérünk, hogy ne vágjanak neki fűtetlen lakásban az éjszakának, inkább vegyék igénybe az önkormányzat által felajánlott segítséget.