A 2013. és a 2014. évi munkaprogramról tárgyaltak a Megyeházán

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja megye együttműködésének fejlesztése, a jószomszédi, és a határon átnyúló kulturális és gazdasági kapcsolatok elmélyítése érdekében írt alá megállapodást Andriy Serbaylo a Kárpátalja Megyei Tanács elnökhelyettese és Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke  Nyíregyházán. 
 

 

 

A megállapodás értelmében együttműködési munkacsoportot hoznak létre a Kárpátaljai Megyei Tanács és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Közgyűlés tagjai és bizottságai között.

 
Kiemelt célként kezelik Ukrajna uniós csatlakozásának segítését, előtérbe helyezik az Európai Unió által támogatott, a 2014-2020 -as időszakra vonatkozó programozás előkészítése során a közös fejlesztéseket, megrendezik a Jószomszédság napját idén Ajakon.
 
Kiemelt együttműködési területként kezelik a környezetvédelmet, kezdeményezik a "Tisza Napja" nagyszabású ökológiai és kulturális rendezvény közös megszervezését.
Kezdeményezik az Ukrán-Magyar Kormányközi Vegyes Bizottság felé a határátkelőhelyek felújítását, újak nyitását, valamint az M3-as autópálya folytatásának érdekében a határ másik oldalán tervezett fejlesztéseket.