'Csapos közbeszól'

A Csapos közbeszól január 29-i találkozóján 18:00-kor a Krúdy Kamarában  szó esik a másnapi „Villám”- drámaíró versenyről; ismertetjük a meghívott és jelenlevő 3 szerző (Egressy Zoltán, Forgách András, Pozsgai Zsolt) irodalmi munkásságát, utalunk valaha nálunk játszott darabjaikra, beavatjuk nézőinket a verseny játékszabályaiba. 

 

 

A jelenlévő rendezők (Bodolay Géza és Harsányi Sulyom László) beszélnek arról, volt-e már ilyenben részük, mik az elvárásaik. Amikor a szerzők átmennek a nagyszínpadi sorsolásra, az ottmaradt rendezőkkel és társulatunk színészeivel (Varga Norbert, Lakatos Máté, Gulácsi Tamás, Gyuris Tibor, Varga Balázs, Kosik Anita, Bende Kinga, Nagyidai Gergő, Jenei Judit, Fellinger Domonkos, folytatódik a beszélgetés a közelmúlt darabjaitól a legfrissebb bemutatókig.
 
A Móricz-heteken belül megrendezésre kerülő ’Villám’-drámaíró versenyhez kapcsolódóan dedikálásra várjuk azon kedves Nézőinket, akik a három felkért szerző - Egressy Zoltán, Forgách András, illetve Pozsgai Zsolt - köteteivel rendelkeznek.  Amennyiben élni kívánnak a lehetőséggel, kérjük, azt jelezzék a szerző nevének megjelölésével Matók Szilviánál a moricz135@moriczszinhaz.hu email-címen vagy a +36 20 277 1525-ös telefonszámon.
 
A ’Villám’-dráma íróversenyhez kapcsolódóan színházunk több nézői akciót is meghirdet. A megírandó Móricz Zsigmond novella címének kisorsolására 2015. január 29-én 19 órakor Az ellopott futár kezdete előtt kerül sor. Azok a nézők, akik arra az előadásra szóló jeggyel vagy bérlettel rendelkeznek, belépőik felmutatásával 50%-os kedvezménnyel vehetnek belépőt a másnapi, január 30-i drámaíró versenyre.
 
Az esemény nézői megszavazhatják majd a legjobb produkciót. A színház minden jegyhez szavazócédulákat biztosít. Akik szeretnének élni a szavazás jogával, azok kérjük a kihelyezett urnába dobják majd be a megfelelő sorszámú cetlit.
 
Azok között a nézők között, akik a drámaíró verseny eredményhirdetése alatt kihelyezett gyűjtődobozba névvel és telefonos vagy email-es elérhetőséggel ellátva leadják aznapra szóló jegyeiket, páros belépőt sorsolunk ki a Szibériai csárdás című új nagyszínpadi produkciónk bemutatójára.