Elindult a színházi évad Nyírbátorban

A napokban fergeteges szereposztással nyitotta az évadot a Nyírbátori Kulturális Központ bérletes előadás-sorozata. A Veres1 Színház társulat a Ray Cooney-John Chapman szerzőpáros Ne most, drágám! című két felvonásos vígjátéka remek perceket nyújtott a város közönségének.

 

 

A nézőtér teljesen megtelt, egyetlen üres hely sem maradt A bohózat szereposztása garantálta a sikert, hiszen Hujbert Ferenc és Pindroch Csaba párosa már a mozivásznon is bizonyított a Valami Amerika című filmben. A közönség most sem szomorkodott, hiszen másfél órán keresztül a humoré és az önfeledt nevetésé volt a főszerep. Mellettük olyan nagyszerű színészek játszottak még a komédiában, mint Xantus Barbara, Miklós Kriszta, Szilágyi Annamária, de emeljük ki a rendezőt, Venyige Sándort is.

A szövevényes, cselekményekben, váratlan fordulatokban gazdag előadás felejthetetlen estét adott a színházkedvelőknek. Szeretők, hiányosan öltözött hölgyek hol raktárszobába, hol bárszekrénybe bújnak el. Történik mindez London legelegánsabb szőrmeszalonjában, ahol különös adás-vétel zajlik és a negyedik emeletről mindenféle szokatlan ruhadarabok röpködnek. A darab során a kereskedés kész átjáróházzá alakul.

 

Érdekes és egyszerű szituációval indul a produkció, de a végére minden a feje tetejére áll és bonyodalom bonyodalom hátán keveredik sok-sok vidámsággal fűszerezve. A történet a hűtlenségről szól, „... statisztikailag is kimutatták, hogy a férfiak 98%-a hűtlennek, a maradék 2% hazudozónak születik” - jelenti ki Gilbert, akit Hujbert Ferenc alakít. A színdarab végére bőven marad meglepetés, hiszen egy hűtlen férjjel indul a sztori, de a végére a szereplők többsége félrelép…

A következő bérletes előadás Száll a kakukk fészkére címmel november 21-én már sokkal komolyabb témával foglalkozik. A budapesti Orlai Produkciós Iroda szervezésében látható a dráma. A társulat idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját és olyan elismert művészekkel dolgozik együtt, mint Hernádi Judit, Jordán Tamás, Kern András, Molnár Piroska, Udvaros Dorottya, Vári Éva és még sokan mások.

Ken Kesey regényéből a hetvenes években készült színpadi és filmadaptáció. A mozi Jack Nicholson felejthetetlen alakításával kultikus alapművé vált. A darabban Szabó Kimmel Tamás, Kocsis Pál és Péterfy Bori játszik.

Jegyek még kaphatók!
Bővebb információ a www.kulturaliskozpont.com vagy a facebook Nyírbátori Programok oldalain olvasható.