Mindenkinek Becsengettek! 2017-ben ismét Nyíregyházán

Mindenkinek Becsengettek! 2017-ben ismét Nyíregyházán A Down Egyesület 2016/2017-es tanévben ismét útjára indítja a 2009-ben életre hívott Mindenkinek Becsengettek! programját. A projekt az elmúlt 8 évben több, mint 200 fogyatékkal élő gyermeket integrált többségi iskolákba, óvodákba, ért el több 10.000 gyermeket és felnőttet, ezzel is elősegítve és meghonosítva a fogyatékkal élők elfogadását, valamint az integrált együttnevelést hazánkban. Az inkluzív nevelési program az Európai Befektetés Bank (Luxemburg) által kiírt társadalmi innovációs versenyen 2. helyezést ért el Madridban.

 

 

Az idei évben egy nemzetközi partnerségnek köszönhetően a Down Egyesület az eddig megtapasztalt és elért tudását, eredményeit román és szlovák partnerek felé közvetíti, együttműködve a két partner országban is elkezdődik a Mindenkinek Becsengettek program 2017 februárjában.

Az eddig elért eredmények sikeressége arra sarkallta a Down Egyesületet, hogy holisztikusabb szemléletben indítsa el a projektet, így a koragyermekkori intervenció folyamatával is kiegészítik a programot.

 

Mindenkinek Becsengettek! 2017-ben ismét Nyíregyházán

 

A korai fejlesztés területén, a Down Egyesület fenntartásában, 2011-ben megnyitott Csodavár Korai Fejlesztő Centrum is remek példa erre a kezdeményezésre, hiszen az inklúzióban gondolkodás szerves részét képezi, a, már korai életkorban elkezdett együttnevelés, fejlesztés.

A csatlakozó többségi intézmények révén több száz kisgyermek kipróbálhatja és átélheti, így élményeket szerezve azzal Nyíregyházán, hogy fogyatékkal élő társat fogadnak osztályukba, és együtt tanulnak 10 héten keresztül, pedagógusok és gyógypedagógusok összefogásával.

 

Mindenkinek Becsengettek! 2017-ben ismét Nyíregyházán

 

A közel 3 hónapos program eredményeként a Down Egyesület szervezésében a részt vevő osztályok egy közös záró gálán mutatják be tehetségüket, valamint egy rendkívüli flashmob bemutatására vállalkoznak Nyíregyháza városában.

Bővebb információk: www.downegyesulet.hu és www.mbcs.hu