Befejeződött a füvesítési akció

Befejeződött a füvesítési akció Az akció keretében a lakosság részére 1 m3 komposztos ter mőföld keveréket illetve 1 kg fűmagot biztosítottunk közterületek (elsősorban előkertek, utcafronti zöldfelületek) füvesítésére. Az akció célja, hogy Nyíregyházán növekedjen a zöldfelületek nagysága, szépüljön a városkép, és a lakosság  környezettudatosabbá váljon.

 

 

A jelentkezés feltétele a kitöltött pályázati adatlapok visszaküldése volt. Az akcióra 140 jelentkezés érkezett. Kollégáink leellenőrizték az igénylések jogosultságát, és elkezdődött társaságunk telephelyén a termőföld és fűmag kiosztása a nyertesek számára.

 

A városszépítő program a Balkonföld akcióval folytatódik. Április 19 és 22. között a város több mint félszáz helyszínén helyezünk ki 1,5-2 m3 balkonföldet, összesen több mint 100 m3-t. Célunk az, hogy kedvet csináljunk és egyúttal hozzá is járuljunk az erkélyek, loggiák, folyosók virágosításához.

 

Befejeződött a füvesítési akció

 

Ugyancsak a Városszépítő akciósorozat keretében az idei évben is meghirdetjük a legszebb konyhakertek versenyét, és folyamatosan várjuk a 2016. július 31. és 2017. július 31. között született gyermekek családjainak jelentkezését az Újéletfa akcióra. Ősszel avargyűjtési programot szervezünk, de lehetőséget biztosítunk komposztládák elnyerésére, az oktatási intézmények pedig madáretetők elhelyezésére pályázhatnak majd.