Rekordlétszám a nyíregyházi NYÍRERDŐ Napon

 Rekordlétszám a nyíregyházi NYÍRERDŐ NaponTizedik alkalommal rendezte meg a NYÍRERDŐ Zrt. a NYÍRERDŐ Napot Nyíregyházán. A Sóstói-erdőben, a megújult erdei tornapályánál szombaton lebonyolított, jubileumi program rekordlétszámot „hozott”, meghaladta ugyanis az ezret a résztvevők száma. Nagyon népszerűek voltak a futóversenyek: a Süni Futáson és a NYÍRERDŐ Családi Futáson összesen több, mint négyszázan vettek részt.

 

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan most is volt erdei termések kóstolója, kézműves foglalkozás, erdészeti és vadászati bemutató, madárgyűrűzés, akadályverseny valamint lovas kocsizás.

A programot rönkhajítóverseny és fakitermelő bemutató színesítette. A résztvevőket zenés műsorok szórakoztatták, a tombolán pedig egyebek mellett tíz mázsa tűzifa is gazdára talált. A szervezők arról is gondoskodtak, hogy senki ne menjen haza éhesen, dámszarvas pörkölttel készültek.

 

Rekordlétszám a nyíregyházi NYÍRERDŐ Napon  Rekordlétszám a nyíregyházi NYÍRERDŐ Napon

A rendezvény az Erdők Hetéhez kapcsolódott. Az országos programsorozat 21. alkalommal várja a látogatókat – kicsiket és nagyokat egyaránt – Magyarország erdeibe. Az Országos Erdészeti Egyesület által indított kezdeményezés jelmondata: „Közös Kincsünk az erdő.” A programokkal az erdők értékeinek gazdagságára, azon belül a természeti, turisztikai és gazdasági értékek párhuzamos jelenlétére hívják fel a figyelmet a szervezők.

Rekordlétszám a nyíregyházi NYÍRERDŐ Napon