Nyíregyházán járt Hiller István

Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter hétfőn Nyíregyházára látogatott. Szakmai programja során felkereste az Arany János Gimnáziumot, ahol találkozott az iskola diákjaival, illetve a tantestülettel.

 

 

Arany János Gimnázium és Általános Iskola diákjai nagy szeretettel és virágcsokorral fogadták Hiller Istvánt, akit az iskola igazgatója köszöntött. Majd Csabai Lászlóné Nyíregyházai Megyei Jogú polgármesterrel, és Nagy László alpolgármesterrel együtt leültek, hogy megtekintsék a tiszteletükre betanult műsort.

Ezután az oktatási tárca vezetője belekezdett beszédébe. Elmondta, hogy a magyar oktatásügyben mindig is voltak problémák, de az a fontos, hogy itt a nehézségek ellenére sem adták fel a színvonalas oktatást. Tudja, hogy itt az Arany János Gimnáziumban milyen jól végzik a munkájukat.Kiemelt feladatnak tekinti az írni, olvasni és számolni tudás alapjainak megteremtését, valamint az idegen nyelvek elsajátítását. Azt is megtudhattuk, hogy a kormány idén többet költ közoktatásra mint tavaly. Az új iskolafelújítási program keretén belül pedig 120 milliárdot különítettek el.