Női röplabda: PTE-PEAC- TFSE

Megkezdődött a rájátszás szakasza a női NB II-es bajnokságban. A téli alapozás bő egy hónapos időszakában a pécsi csapat mindennapos edzései állóképességre, erősítésre, technikai gyakorlatokra voltak kiélezve. Sajnos a lányok nem tudtak teljes létszámmal jelen lenni a tréningeken a vizsgaidőszak és a munkahelyi elfoglaltságok miatt. 

 

Az év első mérkőzése február 2-án zajlott hazai helyszínen a POTE csarnokban. Az ellenfél a csoportelső TFSE csapata volt. Igaz ezúttal nem tudtak teljes létszámban megjelenni, a két 4-es ütőjük hiányzott, így esély látszott a győzelemre.

Ezt remekül bizonyította az első szett, ahol a pécsi lányok magabiztosan mérkőztek a pesti csapat ellen. A jó blokkoknak, a mezőnymunkának és a jó bejátszásoknak köszönhetően a hazaiak 25-15-re verték meg az ellent.

A második szettben megmutatkozott, hogy erős csapattal állnak szemben a PEAC lányai. Nem esett össze pesti gárda, erős ütésekkel bombázták a hazaiak térfelét, akiknek a játéka összeesett ebben a játszmában. Ezt Storz Tamás edző a cserék behozatalával próbálta kiküszöbölni, hogy a kezdő játékosok fejben össze tudják szedni magukat. Bár a kispad játékosai jól teljesítettek ez sem volt elég, hogy a tíz pontos hátrányt behozzák, így a második szett a Pestté lett 25-12-re.

A harmadik játszmát újult erővel a kezdő 6-os folytatta. Rengeteg hosszú és izgalmas labdamenet tarkította a játékot, és bár voltak hullámvölgyek a hazaiak hozták ezt a szettet 25-20-ra.

Az így kialakult 2-1-es állásnál a pécsiek joggal érezhették, hogy közel a győzelem, csakhogy még egy szett hátra volt addig. A TF csapata pedig nem adta könnyen magát. Kiélezett küzdelem alakult ki a lányok között, a pestiek azonban megléptek pár ponttal így a 25-20-as szettgyőzelem ezúttal az övék lett.

Az ötödik 15 pontig menő játszma, a „gyorshalál” a tavalyi szezonban nem sokszor kedvezett a PEAC csapatának. Többször kerültek ilyen helyzetbe a lányok, de sajnos legtöbbször alul maradtak. A két gárda fej-fej mellett haladt a végső küzdelemben, a 8-7-es térfélcserénél még a hazaiak érezhették magukat nyeregben. 10 pont fölött azonban billent a mérleg. Míg a pécsiek csak 11 pontot tudtak szerezni, az ellenfél a végjátékban felülkerekedett, a PEAC elvérzett, így a 3-2-es győzelem a TFSE csapatát illette meg.

PTE-PEAC- TFSE (2-3): 25-25; 12-25; 25-20; 20-25; 11-15)

Storz Tamás esélyesnek látta lányait a győzelemre, de a vereség ellenére büszke a csapatára, mert jó játékot, szép teljesítményt nyújtottak a hétvégi találkozón.

PTE-PEAC: Androsics, Császár A., Császár J., Fridrich, Mihályfi, Pesti

Cserék: Antalfi, Hadnagy, Ludmann, Svigruha, Szalai (libero)

A rájátszás második mérkőzése február 8-án lesz 14 órakor a Jakabhegyi úti POTE csarnokban. Minden érdeklődőt és szurkolót szeretettel várunk!

Svigruha Eszter