LEGO-adomány a Jósa András Kórház gyermekosztályának

A LEGO gyár nemrég nyitotta meg gyárát a nyíregyházi Ipari Parkban, tartott Családi Hétvégét a Nyír Plázában, és ajándékozott játékokat a helyi általános iskolásoknak, de a jótékonykodást nem hagyták abba. A héten többek között a Jósa András Kórházba is ellátogattak, hogy ottani gyermekeknek okozzanak örömet.

 

A LEGO gyár nyíregyházi képviselői csütörtökön a Jósa András Kórházba látogattak, hogy a Gyermekosztály óvodájának játékkészletét gyarapítsák, méghozzá 20, egyenkén 10 kilogrammos legó elemeket tartalmazó dobozzal. Ebből 10 doboz Duplo jutott a kicsiknek, és 10 doboz System a nagyobbaknak.

A képviselők örömmel bontották ki a gyerekekkel együtt a nagylelkű ajándékot, s elmondták, nem csak játékot gyártanak, hanem örömet is szeretnének okozni, remélik, ez itt sikerülni fog. Elismervényt nyújtott át Pikó Károlynak az adományról, s megkérte, legyen ő a felelős azért, hogy az összes eljusson a gyerekekhez.

A dán cég tulajdonosa, Ole Kirk Kristiansen Nyíregyháza városának több, összesen kb. 780 kg legót ajándékozott, illetve osztott szét a város összes óvodája között, de vittek ajándékot a hendikepes gyerekekhez és a családsegítő intézetekbe is.