Újra Táncfarsang Nyíregyházán

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház idén immár hatodik alkalommal rendezi meg Táncfarsang című rendezvénysorozatát február 8. és február 14. között. 

 

Színházunk – a színházi előadások mellett – különös figyelemmel fordul a táncművészet felé. A prózai és a zenés produkciókon kívül több ízben is teret adunk különböző táncprodukcióknak. Ennek jegyében 2004-ben rendeztük meg először a Táncfarsangot, hagyományteremtő szándékkal.

Célunk, hogy ezen a fesztiválon a profi együttesek és az amatőr együttesek repertoárjából egy olyan csokrot nyújtsunk át nézőinknek, amely kapcsán képet kapnak a táncművészetről, mindeközben megismerkedhetnek a fellépő együttesek művészi koncepcióival is.

Idén a következő művészek és együttesek lépnek fel: a Miskolci Nemzeti Színház, a La Dance Company – Ladányi Andrea Társulata, a Fortedanse – Horvát Csaba Társulata, a Nyírség Táncegyüttes, a Tünet Együttes - Szabó Réka Társulata, a Duna Táncműhely, Közép-Európa Táncszínház, a GNM Kontúr Fizikai Táncszínház. A kínálat a kortárs táncművészet különböző szeletét öleli fel.

Megtaláljuk itt a hagyományörző néptáncot (Nyírség Táncegyüttes), az új utakat kereső mozgásművészetet (GNM Kontúr Táncszínház), a műfaj határait tágító kísérletezést (Tünet Együttes - Szabó Réka Társulata, La Dance Company – Ladányi Andrea Társulata, Fortedanse
– Horváth Csaba Társulta, Közép-Európa Táncszínház), és a szövegszínházzal egyenértékű, a klasszikus formanyelvet új elbeszélésmóddal ötvöző táncszínházat (Duna Művészegyüttes, Miskolci Nemzeti Színház).

TÁNCFARSANG 2009.

8. vasárnap 16.00 TÁNCÍRÓK – TÁNCÍRÁSOK Bérletszünet

19.00 TÁNCÍRÓK – TÁNCÍRÁSOK Bérletszünet

A NYÍRSÉG TÁNCEGYÜTTES ELŐADÁSA

19.00 ETŰDÖK Krúdy Kamara – Bérletszünet

FORTEDANSE – A HORVÁTH CSABA TÁRSULAT ELŐADÁSA

9. hétfő 19.00 CONCERTO Krúdy Kamara – Bérletszünet

A KÖZÉP-EURÓPA TÁNCSZÍNHÁZ ELŐADÁSA

10. kedd 19.00 VÉLETLEN Krúdy Kamara – Bérletszünet

A TÜNET EGYÜTTES ELŐADÁSA

11. szerda 19.00 TAVASZI ÁLDOZAT Krúdy Kamara – Bérletszünet

A GNM SZÍNITANODA ELŐADÁSA

12. csütörtök 19.00 PETRUSKA LABOR Krúdy Kamara – Bérletszünet

A MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZ ELŐADÁSA

13. péntek 19.00 MY FAIR LADY Bérletszünet

19.00 FOSSZÍLIÁK Krúdy Kamara – Bérletszünet

A DUNA TÁNCMŰHELY ELŐADÁSA

14. szombat 19.00 MY FAIR LADY Bérletszünet

19.00 BL Krúdy Kamara – Bérletszünet

A LA DANCE COMPANY ELŐADÁSA