Molotov-koktélos rongálás és közbiztonsági akció - Rakamaz

Hétfőn reggel tettek bejelentést a rendőrségre, hogy az éjszaka feltehetően Molotov-koktélt dobtak egy rakamazi lakóház falára. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár minimális. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság rongálás miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást. Az ingatlan tulajdonosa egy férfi, akit vasárnapra virradóan egy órákkal korábban elkövetett betöréses lopás megalapozott gyanújával hallgattak ki. Vizsgálják azt is, hogy a két eset összefügghet-e.

 

Rakamazon és környékén a szombaton éjszaka a helyi rendőrőrs a Nyíregyházi Rendőrkapitányság erőivel átfogó közbiztonsági ellenőrzést tartott. Erről Bognár István r. őrnagy, megbízott őrsparancsnok adott tájékoztatást. Az akció során körözött személyeket kerestek, az ittas járművezetőket próbálták kiszűrni a forgalomból és ellenőrizték a kocsmákat, italboltokat is.
Az akció során három személy ellen indítottak eljárást kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanújával. Ketten gépkocsival közlekedtek éjszaka, egyiküknél alufóliába csomagolva 0,54 gramm kábítószergyanús anyagot találtak. Egy gyalogosan közlekedő, bódultnak tűnő fiatalembernél füves cigarettát találtak. A gyorsteszt mindhárom személynél kimutatta a kábítószer fogyasztást, ezért büntetőeljárás indult ellenük. Az ilyen állapotban autót vezető férfinak emiatt külön is felelnie kell.
A fokozott ellenőrzés során más közlekedési szabálysértések miatt hét embert jelentettek fel, nyolc személynek pedig helyszíni bírság csekket állítottak ki, összesen 64.000 forint összegben.


Az akcióról készült videó a rendőrség internetes honlapján elérhető