DAVE KOZ Budapesten ad koncertet

Dave Koz Budapesten koncertezikMintegy két évtizede tartó karrierje alatt Dave Koz nemcsak mint többszörös platinalemezes előadó, de mint rádiós, üzletember és a hangszeres zene elkötelezett úttörője is beírta magát a zenetörténelembe. A hatszoros Grammy Díj jelöléssel büszkélkedhető művész jövőre a a híres Hollywood Walk of Fame aszfaltján is kap egy csillagot számos más világsztárhoz hasonlóan.

Azoknak a legendáknak a névsora, akikkel Koz eddig együtt zenélt, szintén ékes bizonyítéka egyedülálló tehetségének. Az évek során ugyanis olyan művészekkel dolgozott többek között, mint Burt Bacharach, Ray Charles, Natalie Cole, Celine Dion, Kenny Loggins, a U2, Michael McDonald, Luther Vandross és Rod Stewart.

 

Koz Los Angeles San Fernando Völgyében nőtt fel, és először azért kezdett el szaxofonozni, hogy bekerülhessen bátyja zenekarába. Ami akkor csak egy gyerekes hóbort volt számára, később egy életre szóló szenvedély lett. Miután évekkel később megszerezte a diplomáját tömegkommunikáció szakon, elhatározta, hogy inkább hivatásos zenész lesz. Csupán néhány héttel döntése után, már Bobby Caldwell zenekarával turnézott. Ebben az időszakban barátkozott össze a billentyűs Jeff Lorberrel is, aki meghívta, vegyen részt az ő koncertkörútján is. A sikeres kezdetet egy még sikeresebb folytatás követte, amikor Koz egy tizennégy hónapos turnéra indult Richard Marx popénekessel.

Dave Koz Budapesten koncertezik

2007-ben két slágerlistás standardekből álló kollekciót jelentetett meg. Az At The Movies - amely nyolc hétig vezette a Billboard slágerlistáját a kortárs Jazz kategóriában - , saját bevallása szerint tisztelgés az időtlen romantikus mozislágerek előtt. A legendás producer, Phil Ramone által fémjelzett albumot Grammy Díjra is jelölték a "Legjobb Pop Hangszeres Album" kategóriában. A Memories Of A Winter's Night, igazi nyári slágerek gyűjteménye, amely szintén az első helyre került a Billboardon. A Dave Koz At The Movies Double Feature CD és DVD év elején került a boltokba, a CD-n két eddig még nem hallott dallal, a DVD-n pedig minden egyes szerzeményre vonatkozóan egy-egy személyes kommentárral. Persze nem mindegyiket kell komolyan venni :)

Dave Koz Budapesten koncertezik

A Capitol Records végül tavaly ősszel adta ki a művész leghíresebb dalait tartalmazó Dave Koz - Greatest Hits albumot. Ezen olyan slágerek hallhatóak, mint a Castle of Dreams, a Can't Let You Go, a Together Again, a Honey-Dipped és az All I See Is You, mindezt pedig néhány új szerzemény koronázza meg. Az első, Life In The Fast Lane című kislemezt a zeneszerző és producer Darren Rahnnal készítette, így talán ennek is köszönhetően három héten keresztül megállás nélkül játszották a rádiók és azonnal be is került a slágerlista első tíz helyezettjei közé.

 

Dave rádiósként is nagyon sikeres. Hétköznapokon egy délutáni showműsort vezet az országos Smooth Jazz Radio hálózatában, a hétvégéken pedig a Dave Koz Radio Show házigazdájaként vonzza a hallgatók százezreit most már tizenegy éve. Koz ezek mellett a Rendezvous Entertainment alapítója, és a Starlight Children's Alapítvány nagykövete is. Most fejeződött be az a négy éves periódus, amikor a Grammy Alapítvány Művészeti Bizottságának tagjaként is jegyezte magát, ráadásul a National Academy of Recording Arts and Sciences (NARAS) kurátoraként is tevékenykedik, amellett, hogy a Grammy Alapítvány vezető bizottságának örökös tagja.

A koncert időpontja: 

április 9. (csütörtök), 20:00, Millenáris Teátrum