Cigis borulás (A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség közleménye)

Cigis borulás (A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség közleménye)Február 26-án délelőtt a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség rendőrei a sonkádi Túr-hídon hajtottak végre közúti ellenőrzést. Meg akartak állítani egy ukrán rendszámú Ford Mondeót, de vezetője a szabályos rendőri jelzés ellenére továbbhajtott.

 

A határrendészek rádión jelentették a történteket, így a 491-es főút Kölcse és Fülesd közötti szakaszán kollégáik ismételten megpróbálták megállítani a járművet. A kocsi ezúttal is továbbszáguldott, és nem sokkal később leszorított az útról egy másik autót. Az árokba kényszerített Opel Corsában szerencsére senki sem sérült meg. A határrendészek követték a menekülő járművet, amit a nemesborzovai erdőnél az árokba borulva találták meg, benne 10.927 doboz ukrán zárjegyes cigarettával. A csempészáru értéke csaknem hatmillió forint. Az autó vezetője elhagyta a helyszínt, ezért a további járőrökkel és nyomkövető kutyával kutatták át a környéket.

 

A fokozott ellenőrzés során Kisszekeres belterületén állítottak meg egy ukrán rendszámú gépkocsit. Az autóban ült egy magyar állampolgár is, aki feltételezhetően a felborult csempészautót vezette. Az utason olyan friss sérülések voltak, melyeket valószínűleg a kinyíló légzsák és a kitört szélvédő okoztak. A férfi könnyű sérüléseit kórházban látták el, majd előállították a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltségre.

 

A közlekedési baleseteket a rendőrség, a jövedéki termékkel kapcsolatos visszaélést a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala vizsgálja.