Záhonyban tovább nő a közbiztonság

 Záhonyban tovább nő a közbiztonságZáhony Város Önkormányzata, a Záhonyi rendőrkapitányság és a helyi Polgárőrség egy új, közös közbiztonság növelő program megvalósítására kötött együttműködési megállapodást.

 

 

A programmal az a városvezetés célja, hogy tovább növeljék Záhony területén a közbiztonságot, a lakók biztonságérzetét és a köztulajdon védelmét.

A program keretein belül Záhony Város Önkormányzata közfoglalkoztatás keretében foglalkoztatott munkavállalókból kialakít egy vagyonvédelmi csoportot. A hat fős csoport a helyi rendőrség irányításával, utcai jelenlétével, figyelő szolgálat ellátásával a közbiztonság és köznyugalom védelmében tevékenykedik.
 

Lesku Miklós Záhony polgármestere kiemelt jelentőségűnek tartja a projektet, mert ezáltal nem csak a város közbiztonsága javul tovább, hanem munkahelyeket is tudtak teremteni egy nehéz gazdasági helyzetben. A vagyonvédelmi csoport tagjai ugyanis közfoglalkoztatás keretében foglalkoztatott munkavállalók.

A projekt előkészítő szakaszban van. Az Önkormányzat már kiválasztotta a munkavállalókat, jelenleg zajlik a munkaszerződések megkötése és a csoport munkáját segítő eszközök beszerzése.
 

Lesku Miklós fontosnak tartja kiemelni, hogy az önkormányzat oroszlánrészt vállalt a programban, mivel elsődleges céljuk tovább növelni a város lakóinak biztonságát, valamint a köz és magántulajdon védelmét. Nem titkolt céljuk, hogy Záhonyt néhány év alatt a régió legbiztonságosabb településévé tegyék.
 

A végrehajtás során az önkormányzat koordinálja a teljes projektet, bonyolítja a teljes körű adminisztrációt és fizeti a csoport tagjainak munkabérét. A programban szorosan együttműködnek a Harmati Gábor vezette Záhonyi rendőrkapitánysággal, akik vállalták a csoport operatív irányítását, valamint helyet biztosítanak a közvetlen működéshez szükséges adminisztratív tevékenységekhez.

 

Önkormányzat együttműködve a Rendőrséggel és a polgárőrséggel folyamatosan tájékoztatni fogja a lakosságot a projekt helyzetéről és eredményeiről.

Záhony Város Önkormányzata