Hastáncfesztivál Nyíregyházán

Hastáncfesztivál Nyíregyházán

2009. március 6-án, pénteken este rendezték meg a II. Nyíregyházi Országos Hastáncfesztivált a Váci Mihály Kulturális Művészeti és Gyermekcentrumban, a debreceni Estella Hastánc Stúdió szervezésében.

 

 

A színvonalas műsor két részből állt. Az elsőben a nyitótánc után az Estella Hastánc Stúdió növendékei dobszólóra improvizáltak, majd egy Havaii álom tárult elénk igazi fűszoknyákkal. Az Indiai jelenet után az est meghívott sztárvendége, Tót Beáta lépett színpadra, nem utoljára a műsor során.

Hastáncfesztivál Nyíregyházán

Ez után a franciaországi Moulin Rouge-ba repítettek minket az amatőr és profi versenyeket is megjárt  táncosok, Tót Beátával egyetemben. Végül a csodaszép egyedi ruhák mellett spanyolországi andalúz táncokban gyönyörködhetett a nagyérdemű az első részben. A Nyíregyházi Salsa Csoport bemutatóján kívül Milák Mózes énekhangja is színesítette a műsort.

Hastáncfesztivál Nyíregyházán

 

A rövid szünet után tovább folytattuk utazásunkat a hastánc csodálatos és sokszínű világába. A törökországi háremhölgyek csábították a színpadról a közönséget, majd szíriai törzsi táncot is megcsodálhatott a nagyérdemű. 

 

Hastáncfesztivál Nyíregyházán

Végül eljutottunk egészen Egyiptomba, ahol ismét láthattuk a Nile Group Kairó verseny I. helyezettjét, Tóth Beátát. A csaknem teltházas fesztivál a Fináléval ért véget, reméljük, nem utoljára.

 

További képek a képgalériánkban!

Kovács Tünde