Nagy siker a Puskás Hungary vetítésén

Nagy siker a Puskás Hungary vetítésénJövő héttől a mozikba kerül a Puskás Hungary című film, amelyet szerdán nagy sikerrel vetítettek le a sajtónak. Az alkotók bejelentették: életrajzi filmhez képest egyedülálló módon húsz moziban, köztük négy fővárosi filmszínházban kezdik vetíteni Almási Tamás alkotását, jövőre pedig nagyjátékfilm is készül a legenda életéről.

 

 

 

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatták be a sajtónak a Puskás Hungary című dokumentumfilmet, amelyet Almási Tamás jegyez rendezőként. A vetítés előtti sajtótájékoztatón részt vettek a film alkotói – Hollósi G. Zsuzsanna és Neményi Ádám producerek, Almási Tamás rendező, Dés László zeneszerző, Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa, valamint Szöllősi György, a Puskás életrajzi könyv írója is.

Nagy siker a Puskás Hungary vetítésén

Március 12-től egyszerre húsz moziban kezdik vetíteni a magyar focilegenda, Puskás Ferenc életét bemutató filmet. Almási Tamás egész estés alkotásában olyan archív felvételeket is láthatnak a nézők, amelyek azokban az országokban készültek, ahol 1956 után élt és játszott. A Puskás Hungary zenéjét Dés László szerezte, és feltűnnek benne Öcsi bácsi pályatársai, barátai, testvére, felesége és olyan világsztárok, mint Pelé, Franz Beckenbauer, Michel Platini, Sir Alex Ferguson és Alfredo di Stéfano. A dokumentumfilm eddig soha nem látott részletességgel mutatja be a focilegenda életét a gyermekkorától 2006-ban bekövetkezett haláláig.

Nagy siker a Puskás Hungary vetítésén

A Puskás Hungary díszbemutatója március 10-én lesz, erre várhatóan Magyarországra érkezik Puskás lánya és unokái és dédunokái, és részt vesz a vetítésen a legenda özvegye, ahogyan a filmből mindenki ismerheti: az ő Bözsikéje is.

 

Mitöbb, az óriási érdeklődésre való tekintettel a producerek úgy döntöttek, hogy március 14.-én egy újabb díszbemutatót tartanak 18.00 órakor az Aréna Plazában.

 

A vetítést a sajtótól ilyenkor egyáltalán nem megszokott módon vastaps zárta és egy dologban mindenki egyetértett: végre megismerhették az igazi Puskást.