Remekül vizsgázott a Mustár FM az ORTT előtt

Remekül vizsgázott a Mustár FM az ORTT előtt A Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda vezetője, Dombóvári Gábor 2009. március 09-én, hétfőn sajtótájékoztatót tartott, melyen többek között a Mustárház saját kiadású lemezéről és zenei tehetségkutató versenyéről, a Mustár FM-ről, a tavaszi programokról és az egyre népszerűbb nemzetközi együttműködésekről volt szó.

 

 

 

Nemrég megjelent a Mustárház saját kiadású lemeze, melyen a májusi tehetségkutató fesztivál első három helyezettje, a Creep, a Zumbeispiel és a Shortbus Circus zenekar mutatkozik be. A tavalyi tehetségkutató fesztivál nagyon sikeresnek bizonyult, az ország egész területéről jelentkeztek zenekarok, ezért 2009. május 16-ára a Mustárház újra meghirdeti a rendezvényt, melyre a jelentkezési lapok a www.mustarhaz.hu oldalról tölthetőek le. A megjelent lemezhez a Mustárházban és a zenekaroknál lehet hozzájutni.

Remekül vizsgázott a Mustár FM az ORTT előtt

A Mustárház idén is megrendezi hagyománnyá vált tavaszi rendezvényeit: kéthetente hétfőn csángó táncház várja az érdeklődőket, havonta pedig ifjú művészek kiállításai láthatóak a Mustárház társalgójában. Áprilisban az Olvasd, értsd, add elő versenyen mérkőzhetnek meg a középiskolások értékes nyereményekért. A Civil Fórummal közösen életre hívott Civil Majálisra már húsznál több szervezet jelezte részvételi szándékát. A majálisnak a Mustárház udvara ad otthont, ahol kulturális programok szórakoztatják a közönséget: határon túli zenekarok mellett a Folk Error és a Folk Fusion is fellép a Mustárház szabadtéri színpadán. Májustól a pénteki klubkoncerteket felváltva szabadtéri koncertek várják majd a fiatalokat.

Remekül vizsgázott a Mustár FM az ORTT előtt

Az ORTT vizsgálta a Mustár FM ifjúsági kisközösségi rádió 2008. október 10-16. közötti adásnapjait.

A hatósági ellenőrzés megállapításai a következők:

- „a rádió a heti műsoridőben 66 %-os közszolgálati műsorarányt ért el”

- „a rádió műsorait fiatalok készítik igényesen, jó színvonalon. A szokatlanul gazdag műsorkínálatban a rádiókban megszokott műsorok mellett helyet kaptak valódi „csemegék” is.” (Piskóta, Fonó, Kitekintő, Görbe Tükör, Romano Drom, Globális, H.É.V. – Hang, Ének, Világzene, Éjjeli menedékhely)

- „Álláspontunk szerint a műsorban felsorakoztatott témák, információk és zenei kínálat is alkalmas volt arra, hogy a vételkörzetben élő, 15-25 év közötti korosztály információs, kulturális, tudományos, művészeti érdeklődését kielégítse.”

Remekül vizsgázott a Mustár FM az ORTT előtt

A Mustár FM műsorait 14-25 év közötti fiatalok készítik önkéntesként, akik a nyíregyházi középiskolák és a főiskola tanulói.

 

A Mustárház gondozásában jelenik meg az iskolaév minden hónapjában a NYIL – Nyíregyházi Ifjúsági Lap nevű diákmagazin, melyet fiatalok írnak és szerkesztenek, és a tanulók ingyenesen kapják meg az iskolákban. A nyíregyházi és nemzetközi kiadások után a 2008. évet a NYIL testvérvárosi kiadása zárta, mely Nyíregyházán, Nagybányán, Iserlohnban és Szatmárnémetiben is megjelent, a cikkek angol és magyar nyelvű fordításával, multilingvális kiadványként. A testvérvárosi kiadás után a Mustárház EVS önkéntesei - Németországból, Portugáliából és Romániából érkeztek - hetente egyórás testvérvárosi műsort készítenek, melyeket a Mustár FM sugároz a 89,6 MHz-en illetve on-line a www.mustarhaz.hu oldalon.