Kultúrtörténeti válogatás Sóstón

Kulturtörténeti válogatás SóstónPár napja nyílt meg Szeifried Zoltán festőművész-grafikus "Kultúrtörténeti válogatás" című kiállítása a Sóstó Park Hotelben, amelyen a Fehérvári Éva hoteligazgató köszöntötte a vendégeket. A tárlatot, melyet Dr. Vraukóné Lukács Ilona, a Magyar Kultúra Lovagja nyitott meg, 2009 április 04-ig tekintheti meg minden kultúrakedvelő.

 

 

 

A művész gondolatai a kiállításról:
"Most, amikor a Kultúra amolyan mostohagyermekként hánykolódik a szétzilált gazdaságú, sok sebből vérző országunkban, kiemelten fontos lenne, hogy végre méltó helyére tegyük a művészetek fontosságát, emberi mivoltunk jobbítása érdekében.

Kulturtörténeti válogatás Sóstón

Az ősi civilizációk is a kultúrájukban lettek erősek és megbecsültek, mert ez univerzális fokmérője a társadalmaknak.A festészetben és grafikai munkásságomban tudom kiteljesíteni magam, reményeim szerint sokak örömére és hasznára, függetlenül bármely megítéléstől, megbecsüléstől.

Kulturtörténeti válogatás Sóstón

Szándékaim világosak, jóakaratúak és őszinték.
Minden értékre nyitott vagyok, minden érdekel, ami nem öncélú és nem a globális mohóságot szolgálja.

Kulturtörténeti válogatás Sóstón

50 évesen is úgy vélem, - az emberek tájékozódását segíteni a világban, a jóra való hajlamot sugallni, a maradandó értékek felismerését, megtartását és ápolását igényként kialakítani, ezzel mintegy példát mutatva az eljövendő Generációknak, gondolkodásmódban és életvitelben egyaránt  - ez Mindannyiunk dolga.

Kulturtörténeti válogatás Sóstón

Számomra az alkotói tevékenység nem hobbi, hanem életforma, melyet gyermekkoromtól kezdve igényelek, és végzek. Jelen tárlat válogatás az elmúlt 20 év terméseiből a Kereszténység, a magyar történelem és tájképábrázolás témaköreiből".
(forrás:www.kmke.hu)