Elődöntős a BSE a bajnokságban

Elődöntős a BSE a bajnokságbanA bajnoki alapszakasz-győztes BSE-FCSM bejutott a női NB I Liga elődöntőjébe. A fővárosiak a negyeddöntő első mérkőzéséhez hasonlóan a második meccsen is 3:0-ra győztek a székesfehérvári MÁV Előre-Kodolányi-CityLine ellen.

 

 

 

Kosik Viktória egy nappal a rájátszás kezdete előtt távozott a Liga-csoport bajnokától, s a BSE elleni negyeddöntő második meccsén Hamar Erika, és Antal Anett sem állt a MÁV Előre rendelkezésére, így Fésüs Irén edző kénytelen volt tartalékos csapatot pályára küldeni. Antal sérülése azért is nagyon rossz hír, mert így valószínűleg az áprilisi, hollandiai ifjúsági Európa-bajnokságon sem lehet ott a magyar válogatott tagjaként.

 

Gyorsan elhúzott a BSE (1:8), s hamar kialakult a tízpontos különbség a csapatok között (5:15). Támadási figurákat gyakoroltak az elődöntőre készülő vendégek, miközben a fehérváriak lelkesedéssel próbálták ellensúlyozni az összeszokottság hiányát. A végén faragott hátrányából a házigazda, de a bajnoki alapszakasz-győztes fővárosiak 13 ponttal megnyerték a szettet (12:25, 0:1).

 

 

A második szett az elsőhöz hasonlóan kezdődött (3:8), de a hazaiak nem adták fel a küzdelmet, remek labdameneteknek lehetett szemtanúja a maroknyi nézősereg (5:11). A játszma közepén megint kialakult a tízegységnyi differencia, ekkor Nyári Sándor, a BSE edzője lehetőséget adott a cserejátékosok közül Szombathelyi Szandrának és Molnár Hajnalkának is (7:17). Takács Zsófia pontjával jutott játszmalabdához a BSE, és ő is fejezte be a szettet, méghozzá egy ásznyitással (10:25, 0:2).

 

 

Vacsi Evelin szép centertámadásával látótávolságban tartotta magát a MÁV Előre a harmadik felvonás elején (2:4), Tálas Zsuzsanna ásznyitásával aztán a vezetést is átvették a hazaiak (5:4)! Sándor Renáta pontja után következett az első technikai (6:8), majd a csereként beállt Lengyel Viktória is elkezdte termelni a pontokat. Kiss-Juhász Katalin ászértékű szervájával megint csak két pont volt a hazai hátrány (9:11), és ez a második technikai után sem változott (15:17). Szorgalmasan gyűjtögette pontjait a MÁV Előre, amely ugyan 49 perc alatt simán, 3:0-ra kikapott (16:25), de ha az alsóházi rájátszásban teljes csapattal tud pályára lépni, a Békéscsaba, a Miskolc és az Újpest dolgát is alaposan megnehezítheti!

 

 

NB I Liga, nők, negyeddöntő, 2. mérkőzés

MÁV Előre-Kodolányi-CityLine–BSE-FCSM 0:3 (–12, –10, –16)
Székesfehérvár, 100 néző. Játékvezetők: Szabó Zs., Stefik
MÁV Előre: Tálas 4, Vacsi 12, Pintér Zs. 2, Kiss-Juhász 3, Molnár Hanna 4, Patócs 1. Csere: Germann (liberó), Papp E. Edző: Fésüs Irén
BSE: Gudmann 3, Kovács T. 8, Takács Zs. 8, Mester O. 14, Sándor R. 20, Tóthné 4. Csere: Tóth A. (liberó), Szombathelyi Sz. 2, Molnár H. 1, Lengyel V. 4, Horváth A. 1. Edző: Nyári Sándor

 

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 1:8, 5:15, 9:19, 12:23. 2. játszma: 3:8, 6:15, 9:19, 10:23. 3. játszma: 6:8, 14:16, 15:20, 16:23

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2:0, a BSE javára.
 

 

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Fésüs Irén: – Antal Anett nélkül nem ment a játék, sem nyitásfogadásban, sem támadásban.
Nyári Sándor: – Számomra is meglepően simán nyertünk, a keddi meccsen sokkal jobban küzdött és sokkal jobban játszott a MÁV Előre.

A rájátszás párosítása
Elődöntő: BSE–Gödöllő, Nyíregyháza–Vasas
Az 5–8. helyért: Újpest–MÁV Előre, Békéscsaba–Miskolc