Elkezdődött a kistérségek felzárkóztatása

Elkezdődött a kistérségek felzárkóztatásaA Magyar Szocialista Párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nyíregyházi helyi szervezetének keddi vendége Dr. Lamperth Mónika elnöki kabinetvezető volt, aki a hátrányos helyzetű kistérségekről és a kongresszusi tisztújításról beszélt az újságírók előtt.

 

 

 

Lampert Mónika kabinetvezető először a "33 leghátrányosabb helyzetű kistérség felzárkóztatása" nevű programról beszélt, amelynek tervezése még 2007-ben kezdődött és nagyjából 157 milliárd forintból gazdálkodik.

 

A hosszú előkészítő munka után végre 2008. december 1-én mind a 33 kistérséf benyújtotta a pályázat 1.részét, amely jelenleg feldolgozás alatt áll.Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Nyírbátor, Csenger, Fehérgyarmat, Mátészalka, Baktalórántháza és Vásárosnamény térségei pályázhatnak erre a pénzre.

Elkezdődött a kistérségek felzárkóztatása

A kongresszus soron következő tisztújító ülésének időpontját alapszabályok szabályozzák, nem ők döntik el, mikor legyen. Csabai Lászlóné, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere, Magyar Szocialista Párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nyíregyházi helyi szervezetének elnökségi tagja szintén jelen volt a sajtótájékoztatón.

Elkezdődött a kistérségek felzárkóztatása

Három fontos témát említett meg, az első az volt, miszerint az aznapi döntés alapján 12 közbeszerzést hagytak jóvá mintegy 10 milliárd forint összértékben. Másrészt az adóbefizetés határidejének lejártával kiderült, nem jött be kevesebb adó, mint a tavalyi évben. Végül kijelentette, hogy szabolcsi kongresszusi küldöttként gyorsabb, hatékonyabb intézkedéseket fog szorgalmazni.

 

Kovács Tünde