Elindult a 2. BSI Balaton Szupermaraton

Elindult a 2. BSI Balaton SzupermaratonMárcius 19-én a Siófok-Fonyód közötti 46, 8 kilométeres szakasszal kezdetét vette a 2. BSI Balaton Szupermaraton. 115 egyéni induló, 19 páros és 80 csapat vágott neki a négy napos Balaton körüli ultrafutó versenynek.

 

 

 

Az időjárás a baljós előrejelzések ellenére megkegyelmezett a futóknak, 5 fokban indultak neki a kilométereknek a balatoni széltől kísérve. Az útvonal végig a magyar tenger partján haladt, szinte karnyújtásnyira a hullámzó tótól a Siófok-Szántód-Balatonszemes-Fonyód vonalon.

Elindult a 2. BSI Balaton Szupermaraton

A mezőny remekül haladt, az első csapat, a TTT-HSE Tigrisek kevesebb, mint három óra alatt teljesítették a távot. A hölgyek csapatai közül a Szondis Hölgyek voltak a leggyorsabbak.

Az egyéni mezőnyben két újonc diadalmaskodott: a címvédők közül Sipos Balázs idén párosban versenyez, míg a tavalyi női győztes Kiss Zita sérülés miatt nem indult. A férfiak így az első ultratávján induló hódmezővásárhelyi Fajfrik Zoltán lett az első, míg a nőknél a szintén debütáló budapesti Makai Viktória bizonyult a leggyorsabbnak. A párosok között a Lake Runners volt a legfürgébb.

Elindult a 2. BSI Balaton Szupermaraton

 

Holnap, március 20-án a Fonyód-Szigliget közötti 52,9 kilométeres szakasszal folytatódik a 2. BSI Balaton Szupermaraton.

 

 

Bővebb információ: www.futanet.hu