Raboltak is az elfogott nyíregyházi táskatépők

Raboltak is az elfogott nyíregyházi táskatépőkA gyanúsítottakat elfogták, áldozatukat keresik. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat három 20-21 éves fiatalember ellen, akik a megalapozott gyanú szerint tavaly a Jósavárosi lakótelep területén több, általában idős hölgy válláról letépték a táskát és azzal elfutottak.

 

 

 

Eddig hat sértett ismert, de a nyomozati anyag szerint a gyanúsítottak több asszonyt károsítottak így meg. Két feltételezett elkövető azóta előzetes letartóztatásba került, harmadik társuk szabadlábon védekezhet.

Az eljárás adatai szerint a három gyanúsított valamikor 2008. januárja és áprilisa között egy este a nyíregyházi stadion főiskola felőli oldalán boxerral és pillangókéssel fenyegetve rabolt ki egy hasonló korú, kb. 180 cm magas, vékony fiatalembert. A sértett két-háromszáz forintot és egy szürke színű, Vodafone feliratú Nokia mobiltelefont adott át. Feljelentést nem tett, az eljárás eredményes befejezése érdekében a hatóság várja jelentkezését.

A sértett jelentkezését a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán, a (42) 524-600 telefonszám 32-65-ös vagy 34-12-es mellékén, illetve a 107-es vonalon várják.