NYÍRERDŐ trófeák a Nemzetközi Fegyver, Horgászat, Vadászat kiállításon

NYÍRERDŐ trófeák a Nemzetközi Fegyver, Horgászat, Vadászat kiállításon11 ország, 220 kiállítója vett részt az idei, immár 16. FeHoVa-n, vagyis a Nemzetközi Fegyver, Horgászat, Vadászat elnevezésű szakkiállításon, a Budapesti Vásárközpontban.

 

 

 

Már a kezdetek óta hagyomány, hogy a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. minden alkalommal külön standdal képviselteti magát a szakmai seregszemlén.

 

Hatalmas volt az érdeklődés a szakvásár négy napja alatt, soha ennyien nem keresték meg az erdőgazdaság szakembereit, mint most – összegezte a tapasztalatokat Hajdú András, a NYÍRERDŐ Zrt. vadászati ágazatvezetője. Elsősorban a vadászati- és az élővad-értékesítési lehetőségek iránt tudakozódtak a látogatók, de akadtak olyanok is, akiket a társaság faipari termékei érdekelték leginkább.

 

NYÍRERDŐ trófeák a Nemzetközi Fegyver, Horgászat, Vadászat kiállításon

 

A kiállítás szenzációja a „Természeti-vadászati örökségünk – A legkiválóbb magyar vadásztrófeák" címmel rendezett bemutató volt. Magyarországon első alkalommal lehetett együtt megcsodálni a harminc legjobb hazai trófeát, köztük több világrekordot is, mégpedig tíz magyar festőművész - az eredeti vadról készült - festményével együtt. A NYÍRERDŐ Zrt. vadgazdálkodásának eredményességét jelzi, hogy két gúthi dámtrófea is bekerült az egyedülálló válogatásba. Az egyik vad 1991-ben került puskavégre a Gúthi vadászterületen, erről Kőhalmy Tamás készített képet. A 2002-ben, ugyanitt terítékre hozott, jelenleg is világrekordnak számító bika trófeáját pedig Valaczkai Erzsébet örökítette meg élethű festményen. Gúth egyébként nemcsak a két világrekordról nevezetes, hanem arról is, hogy ez az egyetlen vadászterület a világon, amely már kétszer érdemelte ki a CIC, a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács Edmond Blanc díját.