Országos rajzkiállítás Nyíregyházán

Országos rajzkiállítás NyíregyházánMár láthatók Nyíregyházán az Európai Erdők Hete programsorozat rajz- és fotópályázatának legjobb alkotásai

 

 

 

 

Tavaly ősszel rendezték meg az Európai Erdők Hete elnevezésű programsorozatot azzal a céllal, hogy az egész kontinensen felhívják a figyelmet az erdők állapotára, és az erdészek munkájára. A hazai rendezvények egyik kiemelt helyszíne Nyíregyháza volt, ahol a számtalan színes program mellett akkor avatták fel a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének központjában kialakított Pál Miklós Erdészeti Oktatóközpontot.

 

A rendezvénysorozat kapcsán országos rajz- és fotópályázatot hirdetett a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Természeti Erőforrások Főosztálya. Arra voltak kíváncsiak, hogy a gyerekek hogyan ábrázolják az erdő és az ember kapcsolatát. A legjobbnak ítélt alkotások országjáró körútra indultak: eddig Budapesten és Vácott lehetett látni őket. A következő két hétben Nyíregyházán, a Pál Miklós Erdészeti Oktatóközpontban (Nyíregyháza, Igrice utca 3.) a mintegy félszáz rajz.

Országos rajzkiállítás Nyíregyházán

Ide kapcsolódó hír, hogy a napokban már elkezdődnek a foglalkozások az Erdészeti Oktatóközpontban. A gyerekek – erdészek és más szakemberek irányítása mellett – bepillantást nyernek az erdők világába: a fák, cserjék, állatok tulajdonságait bemutatva próbáljuk természetvédelemre, az erdőgazdálkodás megbecsülésére tanítani őket. Március elején megkerestük az összes nyíregyházi és környékbeli iskolát, hogy felhívjuk a figyelmet programjainkra – mondta Tölgyfa Gábor, a Nyíregyházi erdészet igazgatója.

 

Versmondó verseny óvodásoknak a „Madarak és Fák napja” alkalmából, vetélkedő Fekete István életéről általános iskolásoknak, az „Év fája” irodalmi pályázat és népdaléneklési verseny középiskolásoknak - csak néhány azon programok közül, amelyek a következő hónapokban várják a fiatalokat.

 

 

Részletes információ:
Pál Miklós Erdészeti Oktatóközpont Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészet
4481 Nyíregyháza, Igrice u.3. Tel./Fax: 42/478-001, 30/239-2184
E-mail: tolgyfag@nyirerdo.hu