Piricsei akasztás (vigyázat sokkoló képek!)

Állatbarát Alapítvány Piricsei akasztásIsmét borzalmas állatkínzásra derült fény, ezúttal egy piricsei eset kapcsán volt szükség az állatvédők és a rendőrség intézkedésére. A tegnap délutáni órákban érkezett riasztás az Állatbarát Alapítványhoz, miszerint egy felakasztott kutya tetemére találtak a helybeliek.

 

 

 

 

Az Állatvédelmi őrszolgálat ügyeletesei azonnal a helyszínre siettek, egyrészt próbáltak információt gyűjteni, amely felfedheti a tettes kilétét, másrészt elszállították a brutálisan kivégzett kutya tetemét.

 

Állatbarát Alapítvány Piricsei akasztás

 

A fiatal, 1 év körüli német juhász jellegű kan kutyát egy akácfára akasztották fel egy műanyag zsineggel oly módon, hogy a hátsó lábai még érintették a földet. A talajon látható kaparásnyomokból arra lehetett következtetni, hogy a kutya még hosszasan küzdött az életéért, sajnos hiába. Az elkövető sorsára hagyta, de az is elképzelhető, hogy végignézte a szerencsétlen állat haláltusáját.

 

Állatbarát Alapítvány Piricsei akasztás

 

Az Alapítvány munkatársai a tetemet az Állatkórházba szállították. Az orvosi látlelet alapján elmondható, hogy a fiatal kutya tetemén fulladásos halál jelei voltak láthatóak. A hullamerevség még fennállt, nem oldódott, tehát a halál a megtalálástól számítva az elmúlt 24 órában állt be.

 

 

 

Az Alapítvány munkatársai feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen, a brutális állatkínzó a Btk. 266/B §-a alapján akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 

Az Alapítvány munkatársai kérik a lakosságot, hogyha bármilyen érdemi információval rendelkeznek az esettel kapcsolatban, jelentkezzenek akár névtelenül is a 42/727-736, 20/5694-694-es telefonszámok egyikén, vagy e-mailben az allatbarat@allatbarat.com elérhetőségen.

A bejelentő adatait titkosan kezeljük. Egy bejelentés már érkezett a feltételezett elkövetőről, ezt az információt a feljelentésben a nyomozóhatóság rendelkezésére bocsátjuk.