Megkezdődhet a problémák orvoslása - interjú Vinnai Győzővel

Megkezdődhet a problémák orvoslása - interjú Vinnai Győzővel

Nemrég Vinnai Győzővel, a FIDESZ MPSZ nyíregyházi elnökével készítettünk interjút, melyben többek között kifejtette a Fidesz álláspontját Sólyom László szerdai nyilatkozatával kapcsolatban.

 

 

- Mi a véleménye a Fidesznek a kialakult politikai helyzetről?
- A Fidesz kiszámítható álláspontja volt korábban is, hogy csak erős, széles társadalmi bázissal fölhatalmazott kormány képes a válságot jól kezelni, ehhez pedig előrehozott választásokra van szükség.

 

Megkezdődhet a problémák orvoslása - interjú Vinnai Győzővel

 

- Nemrég Sólyom László beszédet mondott ezzel kapcsolatban...
- Azt mondta, hogy véleménye szerint a mai magyarországi társadalmi, gazdasági problémát csak egy előrehozott választás oldhatja meg. Azért, mert a konstruktív bizalmatlansági indítvány egy személyről szól, és ha most egy miniszterelnököt cserélnek, akkor neki nincs meg a társadalmi támogatottsága, nincs mögötte új program. Míg ha választást tartanak, akkor egy hiteles kormány kezdi meg a működését, aki bírja a választópolgárok bizalmát.

 

- Az Ön személyes véleménye mi?
- Egyetértek vele, véleményem szerint ez hitelességi, bizalmi kérdés Magyarországon. Azt gondolom, hogy az előrehozott választás nem elvesztegetett idő, hanem egy olyan nyert idő, amellyel megkezdődhet az országban a problémák orvoslása.

 

 

KT