Fortuna is a Föld Órája mellé állt

Fortuna is a Föld Órája mellé álltA globális felmelegedés elleni harc egyik legkiemelkedőbb szereplője az Earth Hour (Föld Órája). A WWF, a nemzetközi természetvédelmi szervezet akciója mindössze két éves, ám e rövid idő alatt is világméretűvé vált.

 

 

 

Városok, intézmények, magánszemélyek, cégek tömkelege csatlakozik a kezdeményezéshez, olyanok is, amelyeknél a működés nélkülözhetetlen része a villamos energia. Mint például egy elektronikus nyerőterem-hálózatnál.

 

Magyarországon a Merkur elektronikus nyerőterem-hálózat idén először vett részt az akcióban. Az energiát nem tudták teljes mértékben mellőzni, ám ennek kompenzálásaként a nélkülözhető áramforrásokat nem az Earth Hour által előirányzott egy óráig, hanem hosszabb ideig „pihentették”.

 

„Cégcsoportunk célja az volt, hogy hozzájárulhassunk a figyelemfelkeltéshez. Hiszen egy elektronikus nyerőterem-hálózatnál, nyitvatartási időben nem kivitelezhető az, hogy áram nélkül maradjunk. Így az akció idején – és még plusz egy órára – lekapcsoltuk a világítást, és a vendégek gyertyafényes szerencsepartin vehettek részt. Igen sikeresnek ítéljük a kezdeményezés fogadtatását, hiszen a vendégek számára egyáltalán nem okozott problémát a szokatlan helyzet. Értették az üzenetet, sőt egyetértettek vele. Úgy érzem, ez a legfontosabb” – mondja Dr. Balogh László, a Merkur cégcsoport ügyvezetője.

 

Az Earth Hour akció 2007-ben indult az ausztráliai Sydney-ből. Két év alatt világszerte ismert lett, ennek eredményeként egyre többen és többen csatlakoznak hozzá. 2009-ben már olyan világvárosok is a kezdeményezés mellé álltak, mint London, Róma, Los Angeles, Las Vegas, hazánkban pedig Budapest és Pécs. A Föld Órája akcióban 2008-ban csaknem 30 millióan vettek részt; a WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet célja, hogy egymilliárd ember és 1000 város álljon a kezdeményezés mellé.