A biztonsági őr is benne volt a nyíregyházi fegyveres ál-rablásban (Videóval!)

Március 26-ára virradó éjszaka egy nyíregyházi autószalon biztonsági őrének feljelentése szerint maszkos rablók támadtak rá munkahelyénMárcius 26-ára virradó éjszaka egy nyíregyházi autószalon biztonsági őrének feljelentése szerint maszkos rablók támadtak rá munkahelyén.

 

Azt mondta, hogy az elkövetők egyikénél fegyver volt, kezét-lábát megkötözték, majd elvittek egy páncélszekrényt, műszaki cikkeket, gumiabroncsokat és könnyűfém keréktárcsákat.

 

 

A bűncselekménnyel okozott kár kb. hárommillió forint. A tettesek távozása után az őr ki tudta szabadítani kezét, majd megkötözött lábbal átmászott a közeli benzinkúthoz, ahonnan felhívták a rendőrséget. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen indított eljárást.

 

A tapasztal nyomozók számára a biztonsági őr vallomásának egyes elemei már az ügy elején nem tűntek életszerűnek. A nyomozás során a rendőrök olyan információk birtokába jutottak, melyek alapján alaposan feltételezhető volt, hogy a bűncselekményben az őr is részt vett. A gyanúsítottakon- a 20 éves biztonsági őrön és a három hasonló korú ál-rablón március 31-én ütöttek rajta a Bűnügyi Osztály és a Bevetési Szolgálat munkatársai. Az egyik helyszínen, egy bérelt garázsban megtalálták az eltulajdonított értékeket. Az elfogott fiatal éppen akkorra bontotta ki a páncélszekrényt, mely még füstölgött a flex nyomán.

 

A dolog elleni erőszakkal jelentős értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanújával folytatott eljárásban volt, aki már beismerő vallomást tett. A nyomozók rendelkezésére álló adatok szerint az elkövetők jól felkészültek a bűncselekményre- az autószalonban felszerelt biztonsági kamerák kedvéért maszkokban, gázpisztollyal el is játszották a rablást. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság mind a négy gyanúsítottat őrizetbe vette.