Ötezren köszöntötték a tavaszt Szegeden 9. T-Home Vivicittá Városvédő Futás

Verőfényes napsütés, csodálatos tavaszi idő fogadta április 4-én azt a mintegy 5000 futót Szegeden, akik a 9. T-Home Vivicittá Városvédő Futáson vettek részt. Már reggel fél 9-kor gyülekezni kezdtek az egyforma pólóba öltözött gyermekek és felnőttek a Dóm téren.Verőfényes napsütés, csodálatos tavaszi idő fogadta április 4-én azt a mintegy 5000 futót Szegeden, akik a 9. T-Home Vivicittá Városvédő Futáson vettek részt. Már reggel fél 9-kor gyülekezni kezdtek az egyforma pólóba öltözött gyermekek és felnőttek a Dóm téren.

 

 

Először a Szűcs testvérek zenéltek a jelenlévőknek, majd a McDonald’s edzője, az aerobik világbajnok Szentgyörgyi Rómeó lépett színpadra, hogy bemelegítse a futás előtt a mozogni vágyókat. 10 órakor pedig elrajtolt a mezőny: a futók Varga Tamás vízilabdázó olimpiai bajnok pisztolylövésére vágtak neki a rájuk váró, Szeged utcáin kanyargó 3,4 kilométeres távnak.

 

Ötezren köszöntötték a tavaszt Szegeden  9. T-Home Vivicittá Városvédő Futás

 

A hatalmas mezőny perceken át hömpölygött a rajtegyenesben, és 5 perc is eltelt, mire az utolsó futó is átlépett a startvonalon. Újabb 5 perc elteltével pedig már a célban köszöntötték a leggyorsabb városvédőt: Szelepsényi Zsoltnak mindössze 10 perc 19 másodpercre volt szüksége, hogy megtegye a versenytávot. A női mezőnyben ismét a Biacsi-ikrek voltak a legjobbak, Ilona 11 perc 47 másodperccel nyert, mindössze 2 másodperccel megelőzve testvérét, Bernadettet.

 

Ötezren köszöntötték a tavaszt Szegeden  9. T-Home Vivicittá Városvédő Futás

 

A T-Home dolgozók számára meghirdetett versenyben Vetró Béla és Túri Bernadett voltak a leggyorsabbak. A Szegedi Tudományegyetem bajnokságában az Általános Orvosi Kar futói diadalmaskodtak megelőzve a Természettudományi és Informatikai Kar I. és II. csapatát.

 

Ötezren köszöntötték a tavaszt Szegeden  9. T-Home Vivicittá Városvédő Futás

 

Az iskolai mozgósítási versenyben a szegedi Deák Ferenc Gimnázium, illetve a Pusztamérgesi Általános Iskola győzött, ők nevezték a legtöbb tanulót a T-Home Vivicittá Városvédő Futásra.

 

A mezőny tagjai közel 45 percig folyamatosan érkeztek a célba, a szurkolók tapsától kísérve. Ezután Szentgyörgyi Rómeó ismét megtornáztatta a résztvevőket, majd következett az ünnepélyes eredményhirdetés, a nap programját pedig a támogatók ajándékainak sorsolása zárta.

 

A T-Home Vivicittá Városvédő Futás sorozat április 5-én Kaposváron, április 19-én pedig Budapesten várja a futni vágyókat.

 

Eredmények, 3,4 km

Férfiak
1. Szelepcsényi Zsolt (Titán SC Szeged) 10:19
2. Tarnai László (Radnóti M. Gimn. Szeged) 11:04
3. Szabó Bence Zsigmond (Titán SC Szeged) 11:09
4. Barzó Pál Balázs (Titán SC Szeged) 11:17
5. Lukácsi István (Napraforgó SE) 11:22
6. Lévai Roland (Titán SC Szeged) 11:37

Nők
1. Biacsi Ilona (SZVSE) 11:47
2. Biacsi Bernadett (SZVSE) 11:49
3. Tűhegyi Sára (Titán SC Szeged) 12:17
4. Kiss Ágnes (SZVSE) 12:24
5. Milbik Ivett (Szeged) 13:18
6. Vigh Enikő (SZTE) 13:42

 

Szegedi Tudományegyetem Bajnoksága

1. Általános Orvosi Kar 1:29:44
2. Természettudományi és Informatikai Kar I. 1:40:10
3. Természettudományi és Informatikai Kar II. 1:42:00

 

Iskolai mozgósítási verseny
Szegedi iskolák

1. Deák Ferenc Gimnázium 440 fő
2. Tabán Általános Iskola 292 fő
3. Radnóti Miklós Gimnázium 268

 

Szeged környéki iskolák

1. Pusztamérgesi Általános Iskola 131 fő
2. Kiss Ferenc Általános Iskola Ásotthalom 83
3. Kisteleki Általános Iskola 80 fő