Óvodások a nyíregyházi erdőben

A Ligeti óvoda tagintézményének 31 növendéke egy-egy tölgyfacsemete ültetésével vette ki a részét a Nyíregyházi Parkerdőben zajló erdőfelújítási munkákból. A Ligeti óvoda tagintézményének 31 növendéke egy-egy tölgyfacsemete ültetésével vette ki a részét a Nyíregyházi Parkerdőben zajló erdőfelújítási munkákból.

 

 

Az erdészek itt tavaly termeltek le egy 1,5 hektáros területet, ezekben a napokban pedig – természetközeli módszerekkel – őshonos, kocsányos tölgyeket ültetünk a helyükre. Összesen 15 ezer facsemetét használunk fel a munkához – mondta Tölgyfa Gábor, a Nyíregyházi Erdészet igazgatója. A Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben gazdálkodó NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. évente mintegy ezer hektáron végez hasonló tevékenységet.

 

A Ligeti óvoda tagintézményének 31 növendéke egy-egy tölgyfacsemete ültetésével vette ki a részét a Nyíregyházi Parkerdőben zajló erdőfelújítási munkákból.

 

A munkálatok kezdetére azért hívtunk egy óvodás csoportot, mert úgy gondoljuk, hogy már ebben a korban el kell kezdeni megismertetni a gyerekeket az erdő élővilágával, és az ott folyó munkával.

 

A Ligeti óvoda tagintézményének 31 növendéke egy-egy tölgyfacsemete ültetésével vette ki a részét a Nyíregyházi Parkerdőben zajló erdőfelújítási munkákból.

 

A program része a Pál Miklós Erdészeti Oktatóközpontban zajló foglalkozásoknak, ahol a fiatalokat a fák, cserjék, állatok tulajdonságait bemutatva próbáljuk természetvédelemre, az erdőgazdálkodás megbecsülésére tanítani. Az oktatóközpontban április elején kezdődtek a rendezvények, és akkora az érdeklődés, hogy júniusig várhatóan ezer kisgyermeket fogadunk majd – fogalmazott az igazgató.